Braziliaanse fruitsector voorspelt exportdaling van 15%

In Brazilië zijn de staten Ceará, Rio Grande do Norte, Pernambuco en Bahia grote telers van meloen en watermeloen. Ook andere fruitsoorten zoals ananas, limes en mango maken een groot deel uit van het Braziliaanse exportassortiment. De Braziliaanse Associatie van Producenten en Exporteurs van Fruit en Derivaten (Abrafrutas) verwacht echter een daling van de export van  ongeveer 15%.

Volgens Luiz Roberto Barcelos, Institutioneel Directeur van Abrafrutas en partner bij Agrícola Famosa, is de export van Braziliaans fruit in het algemeen gedaald. "In deze post-pandemische periode wordt verwacht dat de export zal dalen omdat de teeltkosten zeer hoog zijn," merkte hij op, en hij voegde eraan toe dat de kosten van het vrachtvervoer over zee een negatieve invloed hebben op de sector.

Barcelos merkt op dat, in tegenstelling tot andere marktsegmenten, consumenten tijdens de pandemie meer fruit zijn gaan kopen.

Bron: datamarnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.