"Deze maand minder Franse Charentais-meloenen"

Extreme weersomstandigheden zoals droogte en hitte hebben een grote invloed gehad op de Franse Charentais-meloenoogst. "Dit betekent dat het aanbod van Franse Charentais-meloenen deze maand dan ook kleiner is dan gewoonlijk. Hoewel het seizoen nog de hele maand september zal voortduren, zullen de opbrengsten minder groot zijn dan normaal", vertelt Jérôme Jausseran, voorzitter van de Franse telersgroep van Force Sud.

Ondanks alles is de vraag vrij groot. Volgens Jérôme is er echter (nog) geen sprake van een tekort aan meloenen op de markt. "Op dit moment kunnen we gerust stellen dat vraag en aanbod redelijk in evenwicht zijn. Dit alles dit resulteert in een goede situatie op de markt."

Momenteel bieden de telers van Force Sud enkel meloenen uit Frankrijk aan. Buiten het Franse seizoen bieden ze meloenen uit Senegal, Spanje en Marokko aan. Samen zijn de telers van Force Sud verantwoordelijk voor een totale opbrengst van meer dan 23.000 ton Charentais-meloenen per jaar.

Actieve markt voor watermeloenen
De markt voor watermeloenen is de hele zomer al zeer dynamisch. "Dit kan worden verklaard door de gunstige weersomstandigheden. De watermeloenmarkt is nog gevoeliger voor weersomstandigheden dan de reguliere meloenmarkt, en het goede weer heeft tot een zeer grote vraag geleid. Tegelijkertijd waren er minder importmeloenen, aangezien het Spaanse meloenenareaal veel kleiner was dan anders. Dit heeft te maken met het feit dat de markt voor watermeloenen de afgelopen jaren een crisis heeft doorgemaakt. Met een bescheiden aanbod aan importproducten, maar dankzij het goede weer is de watermeloenmarkt echter nog steeds goed.

Behalve Charentais-meloenen en watermeloenen biedt Force Sud ook aardbeien, biologische salades en zoete aardappelen aan.

Voor meer informatie:
Jérôme Jausseran
Force Sud
Tel.: +33 4 99 47 49 49
j.jausseran@forcesud.fr
www.forcesud.fr


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven