Zachte granaatappelen zijn booming

Nu de herfst van start is, is het tijd om over te schakelen van zomer- op herfstfruit. De belangrijkste categorie├źn die op de fruitmarkt te koop zijn, zijn pruimen, perziken, enz. Er zijn nu ook steeds meer granaatappelen verkrijgbaar en ze komen in grote getale op de markt. Granaatappelen zonder pitten en granaatappelen met zachte pitten zijn de laatste jaren zeker een positie op de granaatappelmarkt gaan innemen.

China is een grote leverancier en consument van granaatappelen en wegens het grote aanpassingsvermogen van dit fruit groeit het binnenlandse areaal dat met granaatappelen wordt beplant zodanig dat de teeltgebieden van granaatappelen nu wijdverspreid zijn in Henan, Anhui, Shandong, Jiangxi, Yunnan, Hunan en andere plaatsen.

De markt wordt momenteel gedomineerd door Tunesische granaatappelen met zachte pit, waarvan er vele worden geteeld in Huili, Sichuan. Deze granaatappelen uit Huili rijpen vroeg; ze worden elk jaar rond 20 augustus geplukt en zijn beschikbaar tot eind oktober. Yunnan is de volgende met de pluk vanaf eind augustus, terwijl Henan zal moeten wachten tot half-eind september.

Tegenwoordig zijn er minder traditionele granaatappelen op de markt, omdat die zijn vervangen door rassen met zachte pitten. De traditionele granaatappel met harde pit rijpt in september-oktober, terwijl de granaatappel met zachte pit eind augustus-september rijpt, net voor het Mid-Autumn Festival van dit jaar, en de prijs van granaatappelen met zachte pit op de fruitmarkt is de voorbije twee dagen blijven stijgen. Verwacht wordt dat de prijzen pas na het Mid-Autumn Festival zullen dalen, waardoor de granaatappelmarkt later in het jaar onder druk zal komen te staan.

Bron: Fresh Saga


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven