Mexicaanse Keitt-mango's bereiken piekaanvoer

De aanvoer van Mexicaanse mango's op de Amerikaanse markt is momenteel hoger dan vorig jaar. "De rijping van het fruit heeft wat vertraging opgelopen, maar de kwaliteit is prima en de volumes zijn weer toegenomen", zegt Cindy Schwing van Splendid by Porvenir.

"Momenteel starten we met de aanvoer van Keitt-mango’s uit het noorden van de staat Sinaloa. We hebben die mango’s tot eind september beschikbaar", zegt Schwing. Daarna is het de beurt aan Tommy Atkins uit Brazilië, Haden uit Ecuador en Kent uit Peru. Vervolgens start Mexico in de eerste helft van februari 2023 met Ataulfo, ook wel ‘honingmango’ genoemd. Momenteel zijn er nog wat Kents voorhanden. Ook Splendid by Porvenir zal nog een weekje voorraad hebben. "We hebben veel grote Keitts van maat 4 tot 8, maar niet te veel van maat 10 of kleiner", zegt ze.

Cindy Schwing en Daniel Ibarra, de eigenaar van Splendid by Porvenir

Ook Haïti oogst momenteel mango's, zij het niet in significante volumes. Het noordwesten van Mexico (het noorden van de staat Sinaloa) is om verschillende redenen een uitstekend mangoteeltgebied. Het fruit moet er niet met heet water worden behandeld, want er loert geen gevaar van fruitvliegjes, de weersomstandigheden zijn er constant met warme dagen en regen op het juiste moment, de grond is er vruchtbaar en op 99% van de percelen wordt irrigatie gebruikt. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook een prijsvoordeel hebben.

Mexico zal sterk eindigen
De afzetkalender is dit jaar iets anders georganiseerd, want met de oogst in verschillende regio's in Mexico zijn er enkele onverwachte overlappingen en hiaten ontstaan. "In Los Mochis liep de oogst ongeveer een maand vertraging op vanwege harde wind. Het seizoen loopt eind september af, dus Mexico zal sterk eindigen. Dat is ons voordeel dit jaar", zegt Schwing. "Geen enkele andere Mexicaanse regio heeft fruit op dit moment. En wanneer anderen half september met Brazilië beginnen, kunnen wij onze klanten nog sterk blijven beleveren vanuit Noord-Sinaloa. Hopelijk blijven ze tot eind september bij ons." 

Volgens Schwing is de vraag naar Keitts uit Noord-Sinaloa altijd sterk en stabiel. De consumptie van mango's neemt over het algemeen ook toe. "Mango's worden meer mainstream. Ze worden niet langer als een exotisch product beschouwd. Beetje bij beetje verlaten ze zelfs de tropische categorie", zegt ze. "Ze beginnen ook in de retail het schap te beheersen. Ook vers gesneden mango is een product in ontwikkeling. Consumenten houden van kant-en-klare producten vanwege het gemak."

Met dat in gedachten en als jong bedrijf richt Splendid by Porvenir zich op programma's voor retailers. "We kijken niet alleen naar de Amerikaanse markt. We zijn ook aanwezig in Canada en zetten voet aan de grond in Europa met ons exportprogramma", zegt Schwing. "Er zijn niet alleen verschillende soorten fruit en maten nodig voor verschillende klanten, maar ook voor verschillende landen. We moeten bereid zijn om ons aan te passen aan de verschillende behoeften." 

Voor meer informatie:
Cindy Schwing
Splendid by Porvenir
Tel: +1 (650) 412 8435 (VS)
cindy@splendidbyporvenir.com 
www.splendidbyporvenir.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven