Nieuwe oogst Elstar-appelen in het schap bij Albert Heijn

Albert Heijn verkoopt sinds half augustus Nederlandse Elstar-appelen. Alle Elstar die Albert Heijn verkoopt, komt uit Nederland. Om de nieuwe oogst vroeger in het schap te hebben is een speciaal project gestart waarbij door teelttechnieken de oogst van de Elstar kan worden vervroegd. Deze teelttechniek is ontwikkeld dankzij de unieke samenwerking tussen Albert Heijn en telers uit het Beter voor Natuur & Boer-programma.


Foto: Albert Heijn

Category manager Fruit bij Albert Heijn Leonard Driessen vertelt dat voorheen het appelseizoen met Elstar uit Frankrijk werd afgetrapt. "Door onze unieke samenwerking met Nederlandse telers hebben wij sinds half augustus de eerste Nederlandse Elstar in ons assortiment. Dat is eerder dan voorgaande jaren. Door de nieuwe teelttechniek kunnen wij nu deze favoriete appel aanbieden van Nederlandse bodem. Wij hebben de keuze gemaakt om alleen nog Nederlandse Elstar van telers die in het Beter voor Natuur & Boer-programma zitten, aan te bieden. Ik ben daar trots op."


Foto: Albert Heijn

Nederlandse Elstar kan Albert Heijn zo vroeg al in het schap hebben doordat de telers de appelbomen ook in de zomer snoeien waardoor er meer licht in de boom komt. Meer licht geeft een betere kleur. Daarnaast zorgen de telers ervoor dat er minder appelen aan de boom groeien waardoor de smaak van de appel beter is en de appel eerder rijpt.

Bron: Albert Heijn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven