Dominicaanse Republiek gebruikt klasse II avocado's voor olieproductie

Avocado-afval is de primaire bron voor de productie van olie gemaakt door het bedrijf opgericht in 2019 door de jonge Ocoeño Oniel Nuñez Guzmán. De avocado-olie die in de Dominicaanse Republiek wordt geproduceerd, is een agro-industriële innovatie die sinds 2020 wordt gemaakt en volledig gericht is op de export naar de Verenigde Staten en Spanje. Oniel, die afkomstig is uit een telersfamiliebedrijf geleid door zijn vader, ingenieur Onelcido Nuñez, die in 2008 het familiebedrijf Onfruits Dominicana oprichtte, vertelt ons met enthousiasme over zijn ervaring.

Na een paar jaar met hem gewerkt en geleerd te hebben, richtte Oniel zijn eigen bedrijf op dat zich toelegt op de productie van avocado-olie, Anavocados Dominicanos. Tussen 2020 en 2021 behandelt het bedrijf van deze jonge vernieuwer 1,5 miljoen ton avocado's om olie te maken, en volgens zijn woorden is zijn succes de vereniging van producenten van wie ze alle avocado's kopen die niet meer dienen voor export of lokale consumptie.

Oniel verklaarde dat tussen 13 en 15 kilo avocado's nodig zijn om een liter olie te maken, en legde uit dat de olie veel gezondheidsvoordelen heeft en naar verluidt "beter dan olijfolie" is.

Bron: dominicantoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven