Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lokale markt is de tijdelijke oplossing voor avocado-olie

"Prijs voor avocado's is verdubbeld ten opzichte van het begin van het seizoen"

Er is momenteel minder beschikbaarheid van avocado's om avocado-olie van te maken, zegt Irene Njeri, CEO van de Keniaanse avocado-olie-exporteur Vegbatian. "Het aanbod van avocado's komt in golven, en op dit moment zien we dat het aanbod van Hass en Fuerte naar beneden gaat. Het hoofdseizoen is bijna voorbij, wat betekent dat het fruit nu vrij duur is om te kopen. Zo duur zelfs dat de prijs verdubbeld is ten opzichte van het begin van het seizoen."

Dus in plaats van de beste avocado's te krijgen die geschikt zijn voor het product, zal Vegbatian nu producten van de plaatselijke markt moeten betrekken. Wat hen genoeg product geeft om door te gaan, legt Njeri uit. "Voor ons betekent dit dat we nu zijn overgestapt op de aankoop van avocado's van de lokale markt om ze te bewerken tot avocado-olie. De lokale opbrengst van avocado's is echter zeer beperkt en het product zelf is niet het beste voor avocado-oliebewerking."

Later dit jaar zal er echter een tweede wind waaien voor het bedrijf, aangezien er over twee maanden meer avocado's beschikbaar zouden moeten zijn. "We zullen hopelijk een nieuwe aanvoer krijgen van de tweede bloei in de maand oktober. Daarna zullen we moeten wachten tot het nieuwe hoofdseizoen begint, dat is in april volgend jaar. De markt voor avocado-olie is echter nog steeds intact en we zien dat onze klanten zo veel mogelijk inkopen, aangezien de beschikbaarheid van ons product seizoensgebonden is," besluit Njeri.

Voor meer informatie:
Irene Njeri
Vegbatian
Irene@vegbatian.com   
www.vegbatian.com 

Publicatiedatum: