Asda gaat samenwerken met Deliveroo voor boodschappenbezorging in VK

Aldi España krijgt er in augustus vier nieuwe winkels bij
Discounter Aldi España gaat vier nieuwe winkels openen in het hele land, waaronder in Almería, twee in Tenerife, in de steden San Miguel de Abona en Adeje, en een in Oropesa del Mar (Castellón). In juli opende de retailer zijn eerste vier winkels op de Canarische Eilanden, twee op Tenerife en twee op Gran Canaria, en een supermarkt in Guadix (Granada).
Bron: esmmagazine.com 

Onverteerbaar: 4 op 10 Britten halen 5 porties g+f per dag niet
Meer dan 25 miljoen Britse volwassenen krijgen niet genoeg groenten en fruit binnen, zo blijkt uit een studie. Uit nieuwe gegevens blijkt dat de gemiddelde Brit 3,25 porties groenten en fruit per dag eet - slechts 65% van de vijf-per-dag-doelstelling. Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Sainsbury's en Nectar, heeft uitgewezen dat de gemiddelde Britse volwassene zijn eerste stuk groenten of fruit pas om 13:58 uur eet. Ondertussen eet 27% pas tijdens het avondeten en minder dan één op de 10 (9%) zegt groenten en fruit bij het ontbijt te eten. Om de Britten te inspireren meer groenten en fruit te eten en nieuwe recepten uit te proberen, hebben Sainsbury's en Nectar de Vegfast Van in het leven geroepen.
Source: about.sainsburys.co.uk 

Maxima Letland opent vijf nieuwe 'My Shop'-winkels
Maxima Letland heeft bijna € 650.000 geïnvesteerd om in juli en augustus vijf nieuwe 'My Shop'-conceptwinkels te openen door bestaande winkels te renoveren. Het initiatief maakt deel uit van het winkelvernieuwingsproject van de retailer dat het gemak voor klanten en werknemers moet verbeteren.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: Kaufland viert twee jaar samenwerking met Demeter
De Duitse retailer Kaufland viert dat het twee jaar samenwerkt met de biodynamische landbouwgroep Demeter. Als lid van de Demeter Association breidt de retailer niet alleen zijn Demeter-assortiment voortdurend uit, maar steunt hij ook biodynamische landbouwprojecten.
Bron: esmmagazine.com 

Les Mousquetaires investeert € 28,5 mln in Portugal
De Franse retailer Les Mousquetaires, die onder meer de merken Intermarché en Bricomarché exploiteert, heeft € 28,5 mln geïnvesteerd in de opening van zes nieuwe winkels in Portugal sinds het begin van het jaar. Het bedrijf opende Intermarché-winkels in Alter do Chão, Cuba, Miranda do Douro en renoveerde de Abrantes-vestiging, zijn grootste in Portugal.
Bron: esmmagazine.com 

Asda en Deliveroo partneren voor on-demand boodschappenbezorging in VK
De Britse supermarktketen Asda is een samenwerking aangegaan met online voedselbezorger Deliveroo om snelle on-demand boodschappenbezorgdiensten aan te bieden in het Verenigd Koninkrijk. De dienst zal vanaf deze maand in eerste instantie beschikbaar zijn in 15 Asda-winkels in Wakefield, Leeds en Manchester.
Bron: retail-insight-network.com 

VK: Co-op verlengt Deliveroo-overeenkomst met drie jaar
Co-op heeft zijn samenwerking met Deliveroo met nog eens drie jaar verlengd en is van plan om tegen het einde van het jaar nog eens 110 winkels aan het platform toe te voegen. De uitbreiding betekent dat 1.400 Co-op-winkels boodschappen zullen kunnen bezorgen via Deliveroo. Steden als Nottingham, Liverpool, Swansea en Southampton zullen tegen het einde van het jaar profiteren van de service.
Bron: retailgazette.co.uk 

Just Eat Takeaway mikt op winst ondanks recordverlies
Het afgelopen half jaar zag Just Eat Takeaway zijn verlies oplopen tot € 3,4 mld omdat het maaltijdbezorgplatform € 3 mld moest afschrijven vanwege zijn Amerikaanse dochter Grubhub. Aandeelhouders hadden eerder al gewaarschuwd dat deze overname geen goed idee was en in april moest CEO Jitse Groen nog beloven de dochter te verkopen. Het lijkt er echter op dat Just Eat Takeaway niet meer op een koper wil wachten.
Bron: retaildetail.eu 

Lidl gaat in 2022 € 200 mln investeren in Portugal
Lidl is van plan om in 2022 ongeveer € 200 mln in Portugal te investeren om zijn activiteiten in het land uit te breiden en meer consumenten kwaliteitsproducten tegen de beste prijs aan te bieden. De discounter wil € 125 mln investeren in het verbouwen, moderniseren en openen van nieuwe winkels om shoppers een gemakkelijke en snelle winkelervaring te bieden.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven