Reemoon bouwt grote sorteerlijn in Australië

Het Chinese bedrijf voor sorteeroplossingen Reemoon zegt ernaar te streven eind juli een volledige licentie te hebben in Australië, zodat het - na de recente succesvolle installatie van de Fruscan S7 Pro in New South Wales - servicetechnici in de buurt kan hebben voor de projecten in het hele land.

"Ons doel is om een servicevenster op te zetten dat binnen één uur reageert", aldus vice-directeur Dennis Clock. "Onze naam wordt Reemoon Sorting Australia Pty Ltd, en we zijn momenteel bezig met de registratieprocedure. Dat betekent dat we in Griffith minstens één ingenieur nodig hebben. Als we meer projecten in de buurt krijgen in Leeton, dan komt er nog een. Dan komt er nog een in Waikerie en een in Mildura, en de vierde komt in Mundubbera in Queensland. Alleen op die manier kunnen we binnen een uur een reactie geven op onze dienst na verkoop. Service is belangrijk voor Reemoon. Direct na de installatie zullen we een technicus of ingenieur sturen om in de loods van de klant te verblijven. Na een maand van training en het verkrijgen van de juiste compatibiliteit, dan zullen we vertrekken. We hebben een streepje voor vanwege onze service, dus we moeten dit blijven doen."

Klik hier voor de fotoreportage van het bezoek aan Clear Lake Citrus.

Hoewel het bedrijf in China is gevestigd, legde Clock uit dat Reemoon kant-en-klare sorteermachines produceert voor na de oogst. Het bedrijf is ontstaan toen een teler van navelsinaasappelen in China het fruit naar andere pakbedrijven stuurde, tot diens zoon besloot een eigen pakbedrijf op te zetten en daarvoor een sorteermachine nodig had. Daaruit ontstond het idee om een sorteermachine te bouwen die niet zo duur was als al beschikbare modellen, en om die aan andere telers te verkopen.

"Ons merk is 22 jaar oud en vrij jong in vergelijking met sommige merken in andere delen van de wereld zoals Europa, de VS of Nieuw-Zeeland," aldus Clock. "Als telersfamilie wisten de oprichters heel goed dat telers zich deze sorteertechnologie niet zomaar konden veroorloven. Wij verzorgen het proces vanaf de kiepbak tot het einde van een complete sorteerlijn, voornamelijk voor fruit en sommige groenten, zoals tomaten. Onze technologie dateert van zo'n 20 jaar geleden. Er een elektronische sorteermachine in China, die rond het jaar 2000 erg populair was omdat het een geavanceerde technologie was die in verpakkingsloodsen kon worden gebruikt. In 2019 bouwden we een complete sorteerlijn met 30 banen (turnkey project) met 18 interne kwaliteitsdetectoren voor Brix, wat een groot project was in China. We gebruiken naast kleurencamera's voor de kwaliteitsdetector ook nabij-infrarood (NIR) en IR en hebben de afgelopen 3-5 jaar multi-camera en multi-angle videosystemen."

Dennis Clock

Het bedrijf heeft nu vijf klanten in Australië, meer dan 2000 klanten in China en 420 klanten wereldwijd, en de machine wordt niet alleen gebruikt voor citrus, maar voor een breed scala aan fruit, van appels tot ananas, kleine meloenen en zelfs kiwi's en avocado's.

De meest recente Australische installatie van Reemoon was bij Clear Lake Citrus, gevestigd in Griffith in de Riverina van New South Wales, dat dit seizoen de nieuwe machine en software in gebruik heeft genomen. Meer dan 22 AGF-bedrijven uit het zuiden van Australië woonden vorige week een presentatie bij om de Fruscan S7 Pro vierbaans sorteermachine van Reemoon in actie te zien, waarbij mensen helemaal uit South Australia en Mildura kwamen.

De Fruscan S7 Pro is een multi-angle systeem met zes camera's (3 IR en 3 kleuren) voor één band. De machine maakt beelden vanuit drie hoeken, één 90 graden recht van boven en de andere twee vanuit hoeken van 45 graden.

"Het geeft de teler een groot voordeel omdat het meer soorten oneffenheden kan sorteren en de oneffenheden duidelijker en dieper kan herkennen", aldus de Clock. "Het kan de lichte of kleine oneffenheden heel duidelijk detecteren. In dit seizoen hebben de telers door de vele regen meer oneffenheden of problemen zoals rot en cracking."

Clear Lake Citrus is een familiebedrijf dat ongeveer 26 jaar geleden werd opgericht. Het is net begonnen met eigen fruit, gespecialiseerd in Navel en Valencia sinaasappelen, maar verpakt voor 50 andere telers. Het bedrijf levert niet alleen in eigen land, maar is nu ook weer bezig met de export.

"De reden waarom ik met Reemoon in zee ben gegaan, was dat we hun fabriek hebben bezocht en zagen hoe ze de sorteermachines maken," zei algemeen directeur Patrick Mancini. "Reemoon gebruikt materialen van hoge kwaliteit. Een groot voordeel van Reemoon is dat wanneer ze een nieuwe machine installeren, ze ervoor zorgen dat je een technicus hebt die bij je blijft tot je denkt dat je de machine alleen kan laten draaien. De ondersteuning die we hebben gekregen is ongeëvenaard." Het verbetert de productiviteit omdat we met grotere zekerheid kunnen zeggen dat het fruit van eerste of tweede kwaliteit is, of dat het om een stuk fruit van topkwaliteit gaat. We hoeven het fruit niet te sorteren door meer arbeidskrachten in te zetten, en het werk verloopt nauwkeuriger. We zijn er zeker van dat we de klanten precies kunnen geven wat ze willen."

Shane Jensen

Shane Jensen, van Jensen Industries, was een van de elektrotechnici die niet alleen aan de sorteermachine van Clear Lake werkte, maar ook aan andere projecten van Reemoon. Hij zegt dat de waarde die de klant krijgt betekent dat het een goede waarde is voor grote telers tot en met de kleinschalige teeltbedrijven.

"Het is een volledige installatie van begin tot eind en de klant krijgt wat hij wil," zei hij. "Het is gewoon waar voor je geld; wat je krijgt voor je investering is ongelooflijk. Ze komen en installeren de machines en aan het eind wordt alles in bedrijf gesteld en wanneer je naar beneden loopt en de bakken ziet, komt het fruit er in de juiste kwaliteit uit. De kwaliteit van de apparatuur is zeer hoog en zeer betaalbaar, zelfs voor een klein verpakkingsbedrijf. De apparatuur kwam in meerdere transportcontainers en was zeer goed verpakt. Gelukkig kwam er een technicus van Reemoon mee. Het zit allemaal heel goed in elkaar. De nieuwe software wordt met de machine meegeleverd. Volgens mij zullen mensen verrast zijn door wat de technologie van Reemoon kan doen."

Voor meer informatie:
Patrick Mancini
Clear Lake Citrus
Tel: +61 2 6962 7659
office@clearlakecitrus.com.au 

Dennis Clock
Reemoon
Whatsapp:+86 182 7070 6759
overseas1@reemoon.com.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven