Startup haalt $ 1,5 miljoen op om verpakrobots te leveren

Het Australische automatiseringsbedrijf Lyro Robotics heeft $ 1,5 miljoen opgehaald om ongeveer 20 autonome verpakrobots te leveren. Het bedrijf, dat in 2019 opgericht is door onderzoekers van het Australian Research Council Centre of Excellence for Robotic Vision, zegt dat het nu de "hersenen, ogen en handen" heeft om handmatige productverpakking te vervangen. In 2017 werd al internationale erkenning verkregen voor een budgetprototype.

De pre-series A-financieringsronde werd donderdag aangekondigd, na jaren van onderzoek en ontwikkeling en een stimulans van de regering van Queensland, die in april een subsidie van $ 100.000 verstrekte. Het bedrijf heeft vestigingen in Melbourne en Brisbane, waar het een volledige serie gerobotiseerde productverpakkers ontwerpt en bouwt.

Een transportband voert de producten naar de doosvormige machine van Lyro. Camera's scannen de producten en de computervisie van de robot detecteert wat de items zijn en hoe ze moeten worden opgepakt. Er zijn verschillende grijpers en afhankelijk van de toepassing worden bepaalde grijpers ingezet om de artikelen op te pakken en in een doos te plaatsen.

Lyro zegt dat de robots kunnen worden ingepast in bestaande verpakkingslijnen en zeer geschikt zijn voor klanten in de land- en tuinbouwsector en de logistiek, maar ook voor vergelijkbare processen in de industrie en recycling.

Lyro Robotics is opgericht door leden van het Australian Centre for Robotic Vision, voorheen het Australian Research Council Centre of Excellence for Robotic Vision.

Bron: innovationaus.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven