Chileense walnoten in dop gearriveerd bij Tovano

"Euro en dollar even veel waard, dat hakt er wel in met onze importhandel"

Tholen - Iets later dan andere jaren zijn bij Tovano in Maasdijk de Chileense walnoten in de dop gearriveerd. "Echte tophandel. De nootjes zien er gelikt uit", constateert Richard Strijbis. "We hebben een paar containers gelost en krijgen de komende weken een goede aanvoer binnen. De ongepelde walnoten kunnen nog altijd op veel animo rekenen!"

Tovano kan de Chileense walnoten aanbieden in 10 kg dozen of in zakken van 25 kg. Voor de supermarkten worden de noten ook kleinverpakt. "Qua timing is de start van de zomervakantie wellicht niet het beste moment, maar het is wel een artikel waar de specialist zich mee kan onderscheiden en ook nog wat mee kan verdienen. Ook steeds meer AGF-groothandels zien in dat noten en zuidvruchten een leuke margemaker zijn in het assortiment", aldus Richard.

Wel zijn de marktomstandigheden momenteel lastig, merkt de noten- en zuidvruchtenhandelaar. "De euro is keihard onderuit gegaan en is sinds vandaag gelijk aan de waarde van de dollar. Het is een kwestie van tijd tot die er onderdoor gaat. Vorig jaar was de waarde nog 1,18 euro. Dat is toch geld! Wij kopen de noten veelal in dollar in en dan kom je hoe dan ook op een hogere kostprijs uit. Dat is een extra tegenvaller, omdat de inflatie alleen maar hoger wordt. Het is niet onze stijl om alle prijzen meteen aan te passen, maar je moet toch een beetje met de koers meebewegen."

Toch ziet hij de zomer met vertrouwen tegemoet. "In de vakantie is het altijd wat rustiger, maar we kunnen onze brede klantenkring van retailers, exporteurs in het AGF-segment, industriële voedselverwerkende bedrijven, horeca, grossiers en de ambulante handel toch een mooi assortiment aanbieden voor een vriendelijke prijs, waaronder deze handgekraakte Chileens noten, die toch wel tot de crème de la crème van onze handel behoren."

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
+31 (0)174 52 83 33
richard@tovano.nl     
www.tovano.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven