Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse pitaya-oogst +75%

Het Braziliaanse Santa Catarina heeft de pitaya-oogst afgesloten met een geschat volume van meer dan 1.750 ton afgezette pitaya's, wat neerkomt op een groei van ongeveer 75% ten opzichte van de oogst van 2020/2021. Er is een onderzoek uitgevoerd door Epagri en de coöperaties Cooperja, uit Jacinto Machado, en Coopervalesul, uit Turvo. Meer dan 90% van het fruit werd geteeld in het zuiden van Santa Catarina.

Volgens agronoom Ricardo Martins, plattelandsvoorlichter bij Epagri in Maracajá, is een groot deel van de oogststijging toe te schrijven aan de omvorming van jonge boomgaarden tot volwassen boomgaarden en niet aan de toename van het beplante areaal.

Hij verklaarde dat de belangrijkste bestemming van het fruit op de binnenlandse markt vooral de zuidelijke en zuidoostelijke regio's van Brazilië was. "Een klein deel van de oogst van de staat werd ook geëxporteerd naar Canada."

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: