Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia exporteert nu meer avocado's dan Zuid-Afrika

Kenia is Zuid-Afrika voorbijgestreefd en is nu de grootste exporteur van avocado's in Afrika. Vooral in Centraal-Kenia, waar de meeste kleinschalige avocadotelers van het land te vinden zijn, worden de koffiestruiken in hoog tempo vervangen door avocadobomen. Een probleem rond deze nieuwe teelt is diefstal. Avocadodieven dwingen de telers in het district om burgerwachten te vormen om hun oogst te bewaken.

Murang'a County is Kenia's grootste producent van avocado's en veel telers daar ontwortelen andere handelsgewassen zoals koffie en thee om avocado's te planten. De miljardenindustrie van avocado's is gevoed door de toegenomen internationale belangstelling, gezondheids- en welzijnsdeskundigen noemen het nu een superfood.

Kenia is momenteel de op twee na grootste producent van avocado's ter wereld. Het is de belangrijkste exportvrucht van het land. Vorig jaar haalde de Oost-Afrikaanse natie Zuid-Afrika in om Afrika's grootste exporteur van avocado's te worden.

Bron: sabcnews.com

Publicatiedatum: