Güdük Großhandel Rostock,

"We kijken reikhalzend uit naar de start van het vakantieseizoen in het Oostzeegebied"

Als gevolg van inflatie, enorme prijsstijgingen en een lage koopkracht is er momenteel een duidelijke terughoudendheid bij de consumenten. "Ook wij zien weliswaar een zekere inzinking van de consumptie aan het begin van de zomer, omdat de mensen gewoon minder geld hebben. Maar desondanks hebben we goede hoop dat de consumptie van AGF-producten aan het begin van de zomervakantie eind juni/begin juli weer aan zal trekken. Daarom kijken we reikhalzend uit naar de naderende start van het vakantieseizoen in het Oostzeegebied", zegt Fatih Güdük (foto rechts), directeur van de gelijknamige handelsonderneming uit Rostock. 

Desalniettemin heeft het bedrijf in de afgelopen voorjaarsmaanden relatief goed kunnen verkopen, vervolgt de fruitgroothandelaar. "Hoewel het Duitse seizoen vroeg was afgelopen, kunnen we al met al terugkijken op een goed aspergeseizoen waarin we goede hoeveelheden konden verkopen. Momenteel staan aardbeien nog steeds bovenaan de lijst bij onze afnemers, waarbij er nu geleidelijk wordt overgegaan op kersen, zoals gebruikelijk op dit punt in het seizoen."


Het leeuwendeel van het groenten- en fruitassortiment wordt via de groothandelsmarkt Hamburg afgenomen. / Foto: Güdük

Kersen uit Macedonië en Slowakije
Wat betreft kersen heeft Fatih een breed assortiment met talrijke herkomsten. "Duitse, oftewel lokale kersen, komen nu steeds meer in de handel, maar ondertussen bieden we ook Spaanse, Italiaanse en Griekse partijen aan. Aangezien onze vaste leverancier op de groothandelsmarkt Hamburg ook nauwe betrekkingen met de Balkanregio onderhoudt, hebben we ook al kwalitatief zeer goede kersen uit Macedonië evenals kersen uit Slowakije gehad."

Moeilijke algemene omstandigheden
Als één van de weinige fruithandelaren in Rostock heeft Fatih zich ontwikkeld tot internationaal aanlooppunt voor de horeca, markthandelaren, gespecialiseerde retailers en, sinds ongeveer twee jaar, zelfs particuliere kopers. "De laatstgenoemde groep wint steeds meer aan betekenis en de verkoop aan particulieren wordt dan ook actief door ons uitgebouwd als omzetpijler." Ongeacht om welke verkoopcategorie het gaat, wijst Fatih op de tendentieel stijgende prijzen. "Corona is weliswaar op zijn retour, maar desondanks is de markt niet te vergeleken met de situatie vóór corona. De alomtegenwoordige kostenstijgingen, of het nu gaat over transport, verpakkingen of andere zaken, hebben een merkbare invloed op de levensmiddelprijzen, in het bijzonder bij groenten en fruit. Helaas zijn dat de algemene omstandigheden waar we tegenwoordig mee om moeten zien te gaan."

Voor meer informatie:
Fatih Güdük
Großhandel Güdük GmbH & Co. KG 
Handelstr. 2
D-18069 Rostock, Duitsland
Tel: +49 381 12873862
info@gdk-rostock.de  
www.gdk-rostock.de    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven