Officieel startschot Betuwse kersenseizoen met verkoop eerste kistjes kersen

De eerste kistjes Betuwse kersen zijn vrijdag 27 mei geveild door kersenteler Aart Blom. Met deze veiling werd het officiële startschot gegeven voor een nieuw Betuws kersenseizoen. De veiling vond plaats bij Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen.

Veiling eerste kistjes Betuwse kersen
Dit jaar werd een oude traditie weer eer aan gedaan, vergelijkbaar met het traditionele eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. Het eerste kistje kersen leverde een bedrag op van € 3000,- en ging naar Gerrit van Leeuwen, die het  hoogste bod uit bracht. Daarna werden nog enkele kistjes geveild. De opbrengst van alle kistjes was in totaal € 12.000,-


Foto: René van IJzendoorn

Goed doel
Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Tess. Deze stichting zamelt geldt in voor kinderen met een beperking van 4 t/m 18 jaar voor dolfijnondersteunende therapie bij Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC). Het CDTC biedt een uniek en effectief behandelingsprogramma in een Caribische setting. "De afgelopen twee jaren is er door corona een lange wachtlijst ontstaan. Wij zijn erg blij met dit grote bedrag en kunnen nu weer extra kinderen helpen. Erg veel dank daarvoor", aldus Hans Vermeulen, penningmeester van Stichting Tess.

Hagelbuien in mei
Een mooie aftrap van het Betuwse kersenseizoen, die veel belovend is voor de aankomende twee maanden. Aart Blom: "De nachtvorst in april heeft bij ons weinig problemen opgeleverd. Daarentegen hebben de hagelbuien van vorige week wel voor enige schade gezorgd. Aan één kant van onze boomgaard zijn kersen geraakt, maar ik denk dat dit nog wel gaat vergroeien. Gelukkig hadden we een groot deel van de boomgaard al wel overkapt, anders had het er slecht uitgezien. Ik verwacht een goed kersenseizoen."

Foto: René van IJzendoorn

Betuwse kersen het land in
In de derde week van juni gaan de Betuwse kersen het land in. Om de regio én het Betuwse streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen, worden de kersen de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet en Deka Markt.

De promotie wordt ondersteund met een aantal prijzen die consumenten kunnen winnen, zoals een  'Oma fiets' en diverse Betuwse fruitpakketten. Ook als kersen worden gekocht in de kersenwinkel bij de Streeckerij de Betuwe maakt men kans op één van de prijzen.

Zelf kersen plukken
Vanaf het eerst weekend in juni (Pinksteren) kunnen bezoekers in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf kersen plukken. In vorige edities was daar zeer veel belangstelling. Als de hoender vol zit, wordt deze afgewogen en kunnen bezoekers de kersen afrekenen bij de kassa.

Betuwse Kersendagen, editie 2022
Na twee coronajaren staan de Betuwse Kersendagen ook weer op de agenda. Dit evenement vormt het hoogtepunt van het Betuws kersenseizoen en zal worden georganiseerd op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juli in de boomgaard van Streeckerij de Betuwe. Drie dagen lang is het groot feest en zijn er vele activiteiten. Men kan kersenpit spugen, kersen plukken, een kijkje nemen in de boomgaard, een ritje maken met de Kersen-express of een bezoek brengen aan de boerenmarkt. Ook aan de kids wordt gedacht met een Kinderkersenplein met o.a. een schminker, een springkussen en een kinderboerderij. Toegang voor de Betuwse Kersendagen is gratis.

Live muziek
Diverse bekende artiesten en zangkoren zorgen tijdens het weekend voor muzikale gezelligheid. Er worden circa 10.000 bezoekers verwacht tijdens de Betuwse Kersendagen.

Voor meer informatie:
Streeckerij de Betuwe
Lingedijk 129a
4014 ME Wadenoijen
contact@streeckerijdebetuwe.nl 
www.streeckerijdebetuwe.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven