minder mango’s in India

"De vraag op de exportmarkt voor mango's zal stijgen naarmate de prijzen in eigen land dalen"

Slechte weersomstandigheden resulteerden in lagere volumes en enkele kwaliteitsproblemen voor mango’s in India. Bovendien zijn de vrachtkosten een uitdaging. Nu de binnenlandse prijs van mango's daalt, hoopt Manoj Barai, algemeen directeur van de Indiase groente- en fruitexporteur MK Exports, dat de export snel zal aantrekken.

Volgens Manoj Barai heeft de lagere beschikbaarheid van mango's te maken met het weer. "In sommige delen van de teeltgebieden heeft het dit jaar fel geregend. Daardoor zijn er minder volumes en ook de kwaliteit laat soms te wensen over. Maar sinds februari verloopt het seizoen iets beter, zowel wat kwantiteit als kwaliteit betreft."

"De huidige grote uitdaging is de beschikbaarheid van product. Dit seizoen hebben we veel minder hoeveelheden dan voorgaande twee jaren. Dit tekort aan mango's heeft natuurlijk ook een impact op de prijzen."

Barai gelooft wel dat de toegang tot de Verenigde Staten een belangrijke factor is geweest voor het verkoopseizoen. "Er is een goede vraag geweest vanuit Europa, vooral vanuit het VK, en zelfs vanuit de VS, een markt die na twee jaar eindelijk weer voor ons opengaat. Momenteel zijn de vrachtprijzen echt heel hoog. Dit kan worden toegeschreven aan de grote vraag, maar ook aan de gestegen brandstofprijzen sinds er oorlog is in Oekraïne."

"We hebben goede hoop dat in de rest van het seizoen de vraag op de exportmarkt zal stijgen naarmate de mangoprijzen in eigen land dalen. Want dat zorgt ervoor dat onze mango’s een betere concurrentiepositie hebben", besluit Barai.

Voor meer informatie:
Manoj Barai
M.K. Exports
Tel: +91 22 4127 4373 (India)
mkexports.04@gmail.com   
www.mkexports.co.in  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven