Uitbreiding export Peruaans dragonfruit verwacht in het najaar

In november start Peru de export van meer dan 1.000 ton dragonfruit van het ras American Beauty naar Europa. Via het Terra-project zal het fruit op de markt worden gebracht in Spanje, Frankrijk en Italië.

De directeur van R Coorp en oprichter van het project, Diego Rodríguez, legt uit dat daarvoor eind vorig jaar en begin dit jaar 100 hectare dragonfruit is aangeplant. In een tweede fase van het project is het de bedoeling om eind dit jaar nog eens 100 hectare aan te planten. "De geraamde waarde van de eerste export ligt tussen 4 tot 8 dollar per kilo", legt Diego Rodríguez uit.

Kopers uit de Verenigde Staten en China hebben al interesse getoond in de Peruaanse pitaya, maar het gezondheidsprotocol is voor beide landen nog in behandeling.

Met betrekking tot de export naar de VS, gaf Julio Vivas, directeur van de Nationale Dienst voor Agrarische Gezondheid en Kwaliteit (Senasa), in januari aan dat de Amerikaanse gezondheidsautoriteit de analyse van de plaagrisico’s al had afgerond en dat toen de fytosanitaire vereisten werden onderhandeld om daarna van start te kunnen gaan met het opstellen van de exportvereisten.

Andere landen die interesse tonen in de Peruaanse pitaya – maar waarvoor het fytosanitaire protocol ook nog ontbreekt – zijn Israël, Ecuador, Mexico en Colombia.

Bron: Gestión.pe / agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven