"Oogst en kwaliteit Thaise kokosnoten verbeterd, maar pandemie laat export dalen"

De geurende kokosnoot is opgenomen op een lijst van beschermde variëteiten in Thailand. De kokosmelk van geurige kokosnoten is rijker en geuriger dan de kokosmelk van gewone "zoetwater"-kokosnoten, en de geurige kokosnoot is ook sappiger. Thailand kan het hele jaar door kokosnoten leveren en een enkel groeiseizoen duurt ongeveer 26 dagen. De piekperiode voor de teelt van geurige kokosnoten vindt plaats tussen eind maart en november. De teeltgebieden bereiden zich nu voor op een nieuw seizoen.

F365-Baotong Technology werkt samen met verschillende kokosplantages in Thailand. Bedrijfswoordvoerder Jason sprak onlangs over de omstandigheden in de teeltgebieden. "De opbrengst is dit seizoen groter dan vorig seizoen. De weersomstandigheden in 2021 waren zeer geschikt voor het telen van kokosnoten, er waren geen grote schommelingen in het weer. De algemene kwaliteit van geurige kokosnoten is ook verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar."

Gevraagd naar de unieke kenmerken van geurende kokosnoten, antwoordt Jason: "De milieu- en weersomstandigheden in de teeltgebieden zijn uniek en zij zorgen ervoor dat de kokosnoten hun karakteristieke geur en smaak krijgen. Het areaal in Damnoen Saduak, met een omtrek van ongeveer 80 km, is een van de belangrijkste teeltgebieden van geurige kokosnoten. De kokosnoten krijgen er voldoende vocht en aangezien de regio dicht bij de kust ligt, profiteren de kokosnoten ook van de zoute en alkalische niveaus in de bodem. Thaise geurige kokosnoten zijn groot en hun schil is dun. Het kokoswater en het kokosvlees hebben beide een aangename geur en is zoet van smaak. Dat is een van de unieke kenmerken van Thaise geurende kokosnoten."

"De exportprijs van Thaise geurende kokosnoten is min of meer hetzelfde als vorig jaar, ondanks de pandemie. Onze grootste uitdaging zijn de stijgende transportkosten. De verladingskosten van Thailand naar Guangzhou kostten vroeger € 550/container, maar nu is de prijs al opgelopen tot € 2.758/container," vertelt Jason. "Bovendien is het tempo van bewerking in de teeltgebieden vertraagd, zijn de scheepsdokken geblokkeerd en zijn de douaneprocedures strenger geworden. Al deze factoren zorgen voor vertragingen. Onder normale omstandigheden bereiken onze kokosnoten Guangzhou in 3 dagen, maar extra desinfectie en andere Covid-19-maatregelen zorgen voor vertragingen, zodat het transport 5 tot 7 dagen duurt. En niet alleen de verlading loopt vertraging op, ook de arbeids- en distributiekosten stijgen. Uiteindelijk is onze export van Thaise geurende kokosnoten met een derde gedaald ten opzichte van vorig seizoen."

Gevraagd naar marktvoorspellingen, antwoordt Jason: "Er was nog steeds een enorme binnenlandse vraag naar kokosnoten, vooral in de zomer. Wij zijn tamelijk optimistisch over de binnenlandse markt. En we hopen dat de pandemie snel tot een einde komt en iedereen verlichting krijgt."

F365-Baotong Technology en Star Coconut hebben in 2016 gezamenlijk geïnvesteerd in de bouw van bewerkingsfabrieken. Het bedrijf werkt samen met verschillende kokosnootplantages in Thailand met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 200 ha. En F365-Baotong Technology blijft hun bewerkingskracht versterken. Hun fabrieken bestrijken nu al een oppervlakte van 780 m2.

"Naast kokosnoot bewerkende fabrieken, bezit het bedrijf ook twee durian bewerkende fabrieken in Oost- en Zuid-Thailand. Het bedrijf houdt zich strikt aan de GlobalGAP, GMP, en HACCP normen en implementeert gemoderniseerde, gestandaardiseerde teeltmanagement. Hun doel is om de consument een originele, ecologische smaak te bieden. F365-Baotong Technology exporteert haar producten naar Azië, het Midden-Oosten en Europa."

Voor meer informatie:
Jason
F365-Baotong Technology
+86 13816928759
jason_xu1118
xbs1314@126.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven