Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: 100.000 ton avocado's voor binnenlandse consumptie

In 2021/22 zal Chili 220.000 ton avocado telen, een stijging van 57% ten opzichte van het seizoen in 2020/21, dankzij de gunstige weersomstandigheden. 89% van de avocado's die in Chili worden geplant, zijn van de Hass-variëteit. De vraag naar avocado's is groot, zowel op de binnenlandse markt als op de exportmarkt, wat de prijzen in de afgelopen twee seizoenen heeft opgedreven.

De belangrijkste exportbestemmingen voor Chileense avocado's zijn Nederland, Argentinië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De binnenlandse consumptie van avocado's zal in 2021/22 100.000 ton bedragen.

Consumptie
De binnenlandse consumptie van avocado's zal in 2021/22 100.000 ton bereiken, wat overeenkomt met 45,5% van de oogst. In Chili is er een grote binnenlandse vraag naar avocado, omdat Chilenen avocado bij elke maaltijd gebruiken.

Chili importeert tijdens het laagseizoen (tussen mei en juni) ook avocado uit de VS, Mexico en Peru om zijn binnenlandse consumptie te dekken. De gemiddelde consumentenprijs voor avocado is tussen januari en mei 2021 aanzienlijk gestegen (zie grafiek hierboven) als gevolg van de seizoensgebondenheid van de Chileense avocadoteelt, maar ook door het lagere binnenlandse aanbod als gevolg van de lagere opbrengst in 2020/21. De prijs van avocado bereikte in mei 2021 een historisch maximum van € 6/kg. In augustus 2021 begonnen de prijzen echter te dalen naarmate de binnenlandse oogst steeg en stabiliseerden rond € 4,17/kg.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: fas.usda.gov

Publicatiedatum: