Durian veroorzaakt ontruiming winkelstraat Goes

Een winkelstraat in Goes is gistermiddag kort ontruimd vanwege een verdacht, stinkend pakketje bij de Primera. De stank was zo erg, dat de brandweer eraan te pas moest komen. Na het openmaken van de doos, kwam de aap uit de mouw. In het pakketje zat een durian, een tropische vrucht die bekendstaat om z'n penetrante geur.

Winkeleigenaar Frans Lameijn van Primera belde het alarmnummer, omdat hij onder andere hoofdpijn kreeg van de stank.

Frans Lameijn had het pakketje nietsvermoedend in ontvangst genomen. Toen was er nog niets mee aan de hand, maar in de loop van de dag werd de geur uit de opslag erger. ''Je vraagt je af; is het giftig? Kan het kwaad? Er wonen ook nog mensen boven de winkel.''

Drukkend gevoel
Bij Lameijn brak het zweet uit, hij kreeg een drukkend gevoel op zijn voorhoofd en de geur sloeg op z'n adem. "Toen was het tijd om de politie te bellen, want wie weet wordt dit erger."

Met zuurstofflessen kwamen vijf brandweermannen de winkel binnen. Volgens procedure werd de winkel ontruimd, moesten klanten naar buiten en werd een gedeelte van de straat tijdelijk afgesloten.

Postgeheim
Door het postgeheim mag een pakketje ook nooit zomaar worden opengemaakt. Daardoor moest de politie er ook aan te pas komen, om het te openen. "En toen kwam de stinkende aap uit de mouw," zegt Lameijn. "Het is écht een smerige lucht. Het leek wel een beetje op de geur van die stinkbommetjes van vroeger, maar dan vijf keer erger." Nadat bleek dat er geen gevaar was, werd het pakket naar instructie van PostNL retour afzender gestuurd.

De winkeleigenaar kan er een paar uur na het incident hard om lachen: "Ik ga er vanuit dat de chauffeur en het postsorteercentrum het niet zullen ruiken omdat het pakketje maar kort in hun bezit zal zijn. De geur ga ik in ieder geval nooit meer vergeten."

Bron: www.omroepzeeland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven