Net tegen bruingemarmerde schildwants en andere plaaginsecten

“In deze video van Valente Solutions gaan wij in op de bescherming van een appelboomgaard die is uitgevoerd bij Società Agricola Vanzani in Belfiore, in de provincie Verona, bij onze klant Giuseppe Vanzani”, zo leidt het Italiaanse Valente Pali een nieuwe video in.

“Het begon allemaal in 2018, toen het idee ontstond om een nieuwe boomgaard aan te leggen. Er werd extra grond aangekocht, 11,6 hectare, volledig bestemd voor de appelteelt.”

Er moest aan een aantal eisen worden voldaan: als eerste moest het probleem van de bruingemarmerde schildwants worden aangepakt.

“Daarom hebben we besloten dit systeem, ook bekend als een 'kubus', met een gesloten netsysteem te bouwen, om een barrière te creëren die het binnenmilieu scheidt van het buitenmilieu. Op deze manier kunnen aanvallen van het insect worden voorkomen en kunnen ook andere plagen zoals de fruitmot worden bestreden.”

“Onze technici hebben, in coördinatie met Vanzani, een innovatief project ontwikkeld, dat de vereisten van een afdekking met hagelnetten combineert met de afdekking van de boomgaard om het binnendringen van deze nieuwe plagen en insecten te voorkomen.”

Er werd dus een zogeheten monoblock gecreëerd, een volledig gesloten structuur, uiteraard niet hermetisch, maar het is voldoende beschermend tegen aantasting door insecten.

“De oplossing werd ook zeer gewaardeerd door de klant, omdat het een grote hulp is bij het beheer van de boomgaard. Vanuit technisch oogpunt creëert het geen enkele barrière, want zodra het schuifnet dat de ingang afsluit, open is, kan er met de tractor of met andere voertuigen de boomgaard worden binnengereden.”

Alessandro Valente en Giuseppe Vanzani

“Dit was een enorm voordeel voor de klant, omdat hij zo een moderne beplanting kon creëren met behoud van alle voordelen van een boomgaard in de open lucht, zoals die vroeger bestond”, zo luidt de conclusie. 

Voor meer informatie: 
Valente Pali
Via Luigi Galvani 2/4
35011 Campodarsego (Padova), Italië
+39 049 5565855
valente@valentepali.com
www.valentepali.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven