"Vraag naar Turkse granaatappelen zal nog verder toenemen"

De vraag naar Turkse granaatappelen is dit seizoen tevredenstellend. Eén exporteur verwacht dat de vraag niet alleen volgende maand nog verder zal toenemen, maar ook in de eerste maanden van 2022. De exporteur laat weten dat klanten dit jaar uiterst tevreden zijn over de kwaliteit van de Turkse granaatappelen. 

Volgens Yigit Gokyigit, marketingcoördinator bij de Turkse AGF-exporteur Alanar, is het seizoen tot dusver prima verlopen voor het bedrijf. "Het Turkse granaatappelseizoen verloopt uitstekend. We exporteren fruit uit de eigen boomgaarden van Alanar, in het zuiden en westen van Turkije. Daarnaast exporteren we granaatappelen van gecontracteerde telers. De vraag naar Turkse granaatappelen is dit seizoen tevredenstellend. De vraag zal echter nog verder toenemen, niet alleen volgende maand maar ook in de eerste maanden van 2022. Om aan deze sterke vraag te kunnen beantwoorden exporteren we ook granaatappelen van het ras Hicaz, die door gecontracteerde telers in verschillende delen van het land worden geteeld." 

"De granaatappelprijzen variëren nogal en zijn afhankelijk van het jaargetijde en het teeltgebied. Klanten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van onze granaatappelen en dan met name over de uitstekende kleuring," Legt Gokyigit uit. "Europa is de voornaamste markt voor onze granaatappelen. We leveren al vele jaren granaatappelen aan klanten in deze regio. Ik denk dat de Turkse granaatappel een solide reputatie heeft onder Europese consumenten. Onze granaatappelen zijn ook al vele jaren te vinden in de schappen van grote supermarktketens in Noord-Amerika en Azië-Pacific." 

Granaatappelen zijn een bijzonder product voor het Turkse exportbedrijf. "Het woord 'Alanar' heeft een unieke betekenis in het Turks. "Ala' betekent 'uitmuntend' en 'Nar' betekent 'granaatappel'. Zoals de naam van ons bedrijf al zegt zal Alanar haar klanten overal ter wereld net als andere jaren tot aan het einde van het seizoen van premium granaatappelen blijven voorzien," zegt Gokyigit tot besluit.  

Voor meer informatie: 
Yigit Gokyigit
Alanar
+90 549 804 87 56
yigit.gokyigit@alanar.com.tr   
www.alanar.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven