Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laurent La Morella, Lorre:

''De dikke maten van de dadels zijn dit seizoen schaars''

Tholen - Het Israelische dadelseizoen is inmiddels volop in gang. ''Dit jaar zijn er vooral heel veel kleinere maten van de Israelische Medjool-dadel beschikbaar. De dikke maten zijn schaars'', begint Laurent La Morella van importeur Lorre. ''De oorzaak hiervoor ligt vooral in het weer. Er is sprake geweest van te veel droogte in het voorseizoen, waardoor de dadel zich niet heeft kunnen ontwikkelen. De kwaliteit is echter wel top. Er is nog wel oudere oogst beschikbaar op de markt, maar elke kenner van het product proeft en ziet het verschil met de nieuwe oogst.''

Toch blijft het nieuwe seizoen spannend voor Laurent. ''Het is even afwachten hoe het zich de komende tijd ontwikkelt. Ze hebben het daar ook niet makkelijk. De prijs is in principe hetzelfde als vorig jaar, maar door de bekende wereldwijde problemen, zoals het containertekort en de stijging van kartonprijzen, zal de prijs ongetwijfeld stijgen.''

De vraag heeft nog een normaal verloop, maar de dadel is een relatief duur product. ''Het is niet per se een luxeproduct, alleen zal men er niet snel een kilo van eten. Je hebt trouwens al voldoende aan een paar dadels per dag om gezonde suikers binnen te krijgen, waardoor je ook weer meer energie krijgt."


Laurent La Morella

De importeur, gespecialiseerd in het merk MedjoolPlus, haalt zijn dadels uit Israël, Jordanië of Zuid-Afrika, zodat hij jaarrond Medjool-dadels kan leveren. ''Ik doe het alleen, waardoor ik er door de jaren heen voor heb gekozen om me te specialiseren in de Medjool-dadel. Andere soorten dadels zijn echter ook wel beschikbaar, zoals de Bahri dadel, deglet-nour of Iraanse dadels. Ik verkoop eigenlijk alleen premium kwaliteit, maar op aanvraag verkoop ik ook tweede keuze. Dit wordt goed gecommuniceerd aan de klant, die wat minder wil betalen. Bijvoorbeeld bij de grote vraag rond de Ramadan. De kwaliteit is dan niet per se minder, maar uiterlijk en smaak zijn net anders'', besluit Laurent.

Voor meer informatie:
Laurent La Morella
Lorre
Werkhuizenkaai 112-154 mag. 39-40
1000 Brussel, België
+32 (0)479 977 328
info@lorrenv.com