Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogvliet en Fruitmasters geven gastlessen gezonde voeding tijdens Herfstschool

Supermarkt Hoogvliet is deze herfst voor het eerst samenwerkingspartner en supplier van de Herfstschool van Feyenoord. De Herfstschool laat kinderen tussen de 9 en 13 jaar uit Rotterdam tijdens de herfstvakantie op een speelse en leerzame manier kennismaken met bewegen en gezonde voeding. 

Op vrijdag 22 oktober verzorgde Hoogvliet samen met fruitleverancier Fruitmasters een gastles tijdens de Herfstschool, onderdeel van Feyenoord’s onderwijsproject Club1908. In de gastles vertelde Henk Nooteboom van Fruitmasters (leverancier van onder andere appels en peren) over het telen van gezonde Hollandse producten. Dankzij de leuke weetjes voor de kinderen en het proeven van een heerlijke appel werd al snel duidelijk dat gezond eten ook heel lekker is!

Naast deze gastles verzorgde Hoogvliet ook het fruit en water tijdens de gehele week van de Herfstschool, zodat de kinderen iedere dag voldoende vitamines binnen kregen. Na afloop van de gastles namen de kinderen een leuke goodiebag met onder andere lekker fruit mee naar huis. De woordvoerder van Hoogvliet: "Hoogvliet is een echte familiesupermarkt. Wij vinden het net als Feyenoord ontzettend belangrijk dat kinderen leren hoe lekker gezond eten is. Wij werken daarom heel graag mee aan dit soort evenementen. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen reageren op de uitleg."

Over de Herfstschool
De Herfstschool is onderdeel van Club1908, een vernieuwend onderwijsprogramma van Feyenoord. Hier ligt de nadruk op het leren van zogenoemde 21ste-eeuwse vaardigheden. Vaardigheden die nog weinig aan bod komen in het onderwijs, maar die wél ontzettend belangrijk zijn voor de banen van de toekomst. Banen waarvan we nu nog niet eens het bestaan weten, met name in de techniek en de ICT. Creativiteit en probleemoplossend werken staan hierbij centraal.

Club1908 is slechts één van de vele projecten waarmee Feyenoord de inwoners van Rotterdam een extra duwtje in de rug probeert te geven. Meer over alle maatschappelijke projecten van Feyenoord is te vinden op www.feyenoord.nl/maatschappelijk .

Bron: Hoogvliet, foto's Feyenoord Rotterdam N.V. 

Publicatiedatum: