Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Braziliaanse gember in drie weken tijd meer dan 100% gestegen

De beschikbaarheid van gember is momenteel beperkt. "Onze voorraden Braziliaanse gember zijn beduidend lager, evenals de aanvoer. De beschikbaarheid is met ongeveer 50% afgenomen ten opzichte van vorig jaar," zegt Jim Burnette van het in Florida gevestigde bedrijf Delina Fresh. 

Momenteel is conventionele gember afkomstig uit BraziliĆ« en wordt biologische gember uit Peru aangevoerd. Burnette merkt op dat China en Costa Rica ook conventionele gember exporteren.  

De vraag is sterk en er is veel interesse in gember van premium kwaliteit. De vraag naar biologische gember wordt aangejaagd door gezondheidsbewuste consumenten. "Sinds de uitbraak van Covid-19 is de gemberconsumptie met minimaal 30% toegenomen," vervolgt Burnette, eraan toevoegend dat Delina Fresh een nieuwe clamshellverpakking (113 gr) biologische gember en een biologische kurkuma (ook in een clamshellverpakking van113 gr) aan haar assortiment heeft toegevoegd. 

Zorgen over logistiek
Logistieke problemen zitten de verlading van gember echter in de weg. "Er is in BraziliĆ« een tekort aan containers voor het transport van gember. De vrachttarieven blijven stijgen en verschillende havens kampen met congestie. Dit is onder meer in Panama en Miami het geval. Hierdoor lopen de vertragingen op tot wel twee weken," legt Burnette uit. 

Gezien dit alles is het niet verrassend dat de gemberprijzen de afgelopen drie weken met meer dan 100% zijn gestegen. "Volgende week zal de prijs van Braziliaanse gember nog verder stijgen," zegt Burnette tot slot.  

Voor meer informatie:  
Deborah Dijkhuizen
Delina Fresh
+1 (954) 306-0628
ddijkhuizen@delinainc.com   
www.delinainc.com 

Publicatiedatum: