Richard Strijbis, Tovano

"Ondanks stevige prijzen is het met de eerste Turkse vijgen toch weer een kwestie van uitdelen"

Tholen - Het laatste kwartaal van het jaar zorgt altijd weer voor reuring in de tent bij Tovano in Maasdijk. "We hebben dan ook weer mooie nieuwe aankomsten binnen", vertelt Richard Strijbis.

"Zo hebben we de nieuwe oogst vijgen van onze Turkse aflader Ephesus weer binnen. Ik was voorafgaand aan het seizoen wat sceptisch over het seizoen, omdat de oogst tegenviel en de prijzen daarom best fors zijn, maar de eerste auto's was het gewoon uitdelen. De echte kenners weten deze mooie, gedroogde vijgen te waarderen en staan voor de eerste kilo's bij wijzen van spreken voor de deur te wachten."

Ook met de verse dadels uit Iran van Mazafati weet de groothandel in noten en zuidvruchten een publiek aan te boren. "Met name de klanten in de AGF-speciaalzaken weten hier goed mee weg. Elke dadel heeft tenslotte weer een andere koper. Omdat deze dadels kakelvers zijn, is het qua grootte, smaak en bite weer een heel ander product dan bijvoorbeeld de Medjoul-dadel. Maar met name door de versheid kunnen we ons met deze dadel onderscheiden."

Last but not least biedt Tovano ook Franse walnoten aan in kratjes van anderhalve kilo. "De grote focus bij onze walnoten ligt natuurlijk op de aanvoer vanuit de Verenigde Staten en Chili, daar zitten de volumes in. Maar vorig jaar deden we deze Franse walnoten er voor de fun bij en daar kwamen kopers, met name marktklanten wel op terug. Dat is toch wel het leuke van de verpakking die we exclusief voeren. Maar we houden het seizoen bewust kort, want als dadelijk de nieuwe aanvoer van Diamond walnoten uit de VS binnenkomt, gaat daar weer de volledige focus naar toe."

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
+31 (0)174 52 83 33
richard@tovano.nl   
www.tovano.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven