Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Financieringsronde van Nieuw-Zeelands agritech-bedrijf sterk overtekend

Hectre, het in Nieuw-Zeeland gevestigde softwarebedrijf voor boomgaardbeheer en het bepalen van de maatvoering van fruit, heeft zojuist een financieringsronde afgerond dat de mogelijkheid moet bieden om het team uit te breiden en fors in te zetten op meer productinnovaties.

De pre-serie A-financieringsronde van € 2,12 miljoen was sterk overtekend, een bewijs van de waarde die investeerders hechten aan de agritech-start-up.

"Het is een geweldige positie om in te verkeren. Om zo’n steun en interesse te genieten op basis van wat we al bereikt hebben, onze marktpositie en onze toekomstige strategie, daar word je zowel razend enthousiast als heel nederig van", zegt Matty Blomfield, CEO en mede-oprichter van Hectre.


Matty Blomfield, CEO en mede-oprichter van Hectre

Nieuwe investeerders zijn onder meer WM Borton Investments, een investeringsmaatschappij voor de familie Borton (van Borton Fruit), graaf Maximilian Kolowrat-Krakowsky, van de adellijke familie Kolowrat, en Ivan Seselj, oprichter van Promapp, een wereldwijd succesverhaal.

Borton Fruit kent heel goed de waarde van de producten van Hectre, want het gebruikt de app op diverse teeltlocaties in de staat Washington.

"Het vermogen van Hectre om technologie op dit niveau te creëren, met een bescheiden budget, heeft echt indruk op ons gemaakt", zegt Byron Borton, CEO bij Borton Fruit. "Het platform en de tools die ze hebben ontwikkeld, ondersteunen fruittelers van elke omvang, van kleine familiebedrijven tot grote geïntegreerde wereldwijde fruitbedrijven. Op teelt- en personeelsniveau weten we wat we vandaag nodig hebben, maar Hectre ontwikkelt de tools en datasets die we morgen op onze teeltbedrijven hopen te gebruiken. Deze modernisering, gecombineerd met een verbazingwekkende schaalbaarheid, is een zeldzame combinatie in de agritech-sector. We zijn ervan overtuigd dat de focus van Hectre op constante innovatie een aanzienlijk concurrentievoordeel oplevert en het sluit ook goed aan bij onze eigen benadering van zaken doen."Door de kapitaalverhoging zal het team van Hectre in de komende zes maanden uitbreiden van 21 naar 31 mensen en zal het innovatietempo verder de hoogte ingaan.

De technologische oplossingen van het bedrijf worden nu gebruikt in 11 landen, waaronder toonaangevende fruittelers zoals de VS, Spanje en Zuid-Afrika. Naast uitbreiding in R&D zal er meer capaciteit worden toegevoegd aan de verkoop- en marketingteams, omdat die moeten inspelen op de groeiende marktvraag.

De in Praag gevestigde familie Kolowrat heeft een lange geschiedenis van investeringen in de tuinbouw. Eerder implementeerden ze Hectre in hun boomgaarden en graaf Kolowrat-Krakowsky was zo onder de indruk van het product dat hij zich als investeerder bij Hectre aansloot. "Door de toenemende tegenwind - grotere variabiliteit van de opbrengst als gevolg van klimaatverandering, stijgende bedrijfskosten, toenemende wereldwijde concurrentie – worden telers en verpakkers gedwongen om hun operationele efficiëntie te maximaliseren. Digitale innovatie wordt de sleutel om deze uitdagingen het hoofd te bieden, en ik ben ongelooflijk blij Hectre te kunnen ondersteunen bij het mogelijk maken van die transformatie." Gezien de vele connecties en expertise van graaf Kolowrat-Krakowsky op de Europese markt, zal de relatie veel deuren openen met het oog op verdere wereldwijde expansie van Hectre.

Voor meer informatie:
Kylie Hall
Hectre
+64 27419 8322
kylie@hectre.com
hectre.com

Publicatiedatum: