Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Will Hill - FruPro

Nieuwe digitale AGF-marktplaats binnenkort uitgerold

Bij het verkopen en kopen van verse AGF moeten handelaren snel kunnen reageren en moet er ook sprake zijn van een sfeer van vertrouwen tussen de betrokken partijen. Het nieuwe handelsplatform FruPro, dat binnenkort wordt gelanceerd, hoopt in deze behoeften te kunnen voorzien. 

“We hebben een digitale AGF-marktplaats gecreëerd waar alle gebruikers een profiel hebben en met elkaar kunnen communiceren en handelen," legt Will Hill uit, CEO en oprichter van FruPro. "Soms is de handel traag en af en toe ook riskant. Door gebruik te maken van FruPro kunnen gebruikers meteen zien of ze door kunnen gaan met een deal. Verkopers kunnen ook de financiële gegevens van de afnemer inzien, zoals het btw-nummer, de HRMC-registratie, het volledige adres van het bedrijf, etc."

Uniek berichtensysteem
“Veel transacties worden tegenwoordig gesloten via berichtenapps, zoals What's App, maar dit geldt niet als rechtsgeldig document. Wij hebben ons eigen berichtensysteem ontwikkeld, dat beschikt over dezelfde functionaliteiten, maar wel rechtsgeldig is en waarin de volledige gespreksgeschiedenis wordt bewaard." 

FruPro maakt gebruik van Open Banking, wat 100% beveiligd en zeer efficiënt is, zonder verborgen kosten of contracten.

Momenteel wordt het platform getest door een aantal telers, groothandelaren, dienstverleners en onafhankelijke retailers. Het platform zal in december geleidelijk worden uitgerold, waarbij het aantal betrokken bedrijven wordt uitgebreid tot 50, waarna medio februari de officiële lancering gepland staat. 

"Nu meer bedrijven actief worden op het platform kunnen we nog meer diensten aanbieden, waaronder logistieke dienstverlening. Dit zal bijdragen aan het optimaliseren van routes en consolideren van vrachten. We richten ons op gebruikers en zullen hun feedback nauwlettend in de gaten houden."

Momenteel zijn er met name Britse bedrijven op het platform te vinden, dat nu nog uitsluitend in de Engelse taal beschikbaar is. Met het oog op de toekomst is Will van plan om uit te breiden met Europese bedrijven en het platform in meer talen beschikbaar te maken, zodat het uiteindelijk uit kan groeien tot een internationale marktplaats. 

"Een belangrijk onderdeel van het project bestaat uit het terugdringen van verspilling door producten terug in de keten te brengen. FruPro werkt samen met Fair Share, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet tegen voedselverspilling en voedselonzekerheid. AGF die dreigt te worden verspild kan aan Fair Share worden geleverd, die het doneert aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Dit is ook gunstig voor de bedrijven op FruPro, omdat op hun bedrijfsprofiel een impactrapportage wordt weergegeven en zij hiermee blijk geven van hun maatschappelijke verantwoordelijk ondernemerschap. 

Voor meer informatie:
Will Hill
FruPro
Tel: +44 7545 019561
[email protected] 
frupro.com 

Publicatiedatum: