FEFCO introduceert testmethode voor bedrukt karton in voedingsindustrie

De European Federation of Corrugated Board Manufacturers (FEFCO) heeft de FEFCO testmethode voor bedrukt karton bij voedselcontact geïntroduceerd. Op EU-niveau bestaat er geen specifieke verordening voor papier en karton.

De algemene eisen waar alle voedselcontactmaterialen aan dienen te voldoen, staan omschreven in de Framework Regulation (EC) 1935/2004 en in Regulation (EC) 2023/2006 inzake fabricageprocessen voor materialen en artikelen die in contact komen met voedsel, worden ook gehanteerd voor papier en karton, waaronder golfkarton.

Om hier duidelijkheid in te verschaffen, ontwikkelde FEFCO een methodologie waarmee de compliance van bedrukt karton voor toepassing in de voedselsector kan worden getoetst. Voor de methodiek werd een twee-staps-benadering gekozen, bestaande uit een goedgekeurde stimulant voor papier en karton bij voedselcontact en een test met echt voedsel ter bevestiging. Het document is bedoeld om kartonproducenten en hun leveranciers een bruikbaar instrument te bieden om hun compliance aan de EU-wetgeving te beoordelen. 

Eleni Despotou, directeur van FEFCO: "Wij hebben de testmethodologie ontwikkeld om leden te ondersteunen en om een gemeenschappelijke basis te creëren voor onderlinge communicatie tussen kartonproducenten en leveranciers om zo de veiligheid van verpakte voedingsmiddelen te kunnen garanderen."

Voor meer informatie:
Nathalie Schneegans
FEFCO
+32 2 6500832.
nathalie.schneegans@fefco.org 
www.fefco.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven