Keelings Knowledge en de toekomstige technologieën in de AGF-sector

"We mogen aannemen dat de digitalisering van bedrijven door de coronapandemie aan belang heeft gewonnen. De Europabrede DESI index, een bepaling van de mate van digitalisering van een land, laat zien dat Nederland een van de meest gedigitaliseerde landen is. Zowel Luxemburg als België zijn ook bovengemiddeld. De AGF-sector is echter een uitzondering, omdat deze achterblijft als het gaat om de implementatie van digitale en innovatieve technologieën", stelt Keelings Knowledge in deze bijdrage.

Keelings Knowledge, een software -en technologiebedrijf ontstaan vanuit de groente- en fruitbranche, begrijpt de dagelijkse eisen van bedrijven die in deze sector actief zijn. Om deze reden hebben we de Tobias Fausch, CEO van BayWa IT industrie-experts en Julia Baumanns, Technical Delivery Manager van Microsoft, uitgenodigd voor een informatief webinar in november over "Future Technologies in the Fresh Produce Industry". Ze bespraken onder meer in hoeverre nieuwe technologieën, zoals artificial intelligence (AI) of procesautomatisering, nieuwe randvoorwaarden creëren in de AGF-sector en hoe bedrijven zich in de toekomst technologisch het beste kunnen aanpassen.Om te beginnen ziet Baumanns AI als een uitgelezen kans om concurrentievoordelen te behalen. AI biedt ook een kans om een voorsprong te krijgen op het gebied van innovatie. “Data is de nieuwe olie. Je hebt een open mindset nodig om de constant vernieuwende data in het voordeel van je bedrijf te willen gebruiken.” Volgens haar verhoogt een correcte gegevensverwerking met behulp van AI de motivatie en efficiëntie van medewerkers, wat een onvermijdelijke impact heeft op klanten. Bovendien kunnen mobiele apps ook het werk vergemakkelijken en zo de medewerkerstevredenheid aanzienlijk verhogen.

"AI zal blijven", beweert Fausch, "het zal een van de drijfveren worden om concurrerend te blijven in de branche." Omdat AI tot op zekere hoogte al wordt gebruikt in de AGF-sector, bijvoorbeeld voor het bepalen van de rijpheidsniveaus van fruit, denkt hij dat de relevantie en betekenis ervan aanzienlijk zal toenemen. Bovendien ziet hij procesoptimalisaties als een effectief instrument om niet alleen aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen te realiseren, maar ook als een relevante kans om de klantervaring te verbeteren. “Over drie of vier jaar zal de definitie anders zijn maar er wordt nog steeds over automatisering gesproken.” RPA (Robotic Process Automation) wordt ook geïdentificeerd als een bijzonder waardevolle trend.
Onze experts bespraken ook de invloed van Internet of Behaviour (IoB) als een cruciale en toekomstige trend. Ondanks alle voordelen en mogelijkheden die de implementatie van nieuwe technologieën met zich meebrengt, moeten ze worden gezien in balans met duurzaamheid, die Baumanns ziet als een langetermijn bepalende factor voor toekomstige trends. Daarom zullen de uitdagingen van duurzaamheid efficiënte technologische strategieën vereisen.
Keelings Knowledge gelooft in een duurzame toekomst van onze branche en in het verzekeren van het toekomstige succes van uw bedrijf. Ons RPA-systeem "DAISY" (Digital AI-systeem), dat speciaal is ontwikkeld voor de AGF-industrie, ondersteunt met succes bedrijven in heel Europa. Mede door hun processen intelligent te automatiseren, om resultaat te verbeteren in een omgeving met lage marges en hoge kosten. Onze mobiele oplossingen zorgen ook voor efficiëntie, door urenlang administratief werk te verminderen, wat wederom leid tot een beter rendement.

"Onze geschiedenis, kennis en passie, sinds 1926, zitten diep geworteld in de AGF-sector. Laten we samen de technologische toekomst aanpakken. Lees meer over hoe DAISY, ons RPA-aanbod en andere technologieën uw bedrijf kunnen helpen."

Voor meer informatie:
Rick Rebergen
Keelings Knowledge
+31 (0)6 14 95 50 05
rick_rebergen@keelingsknowledge.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven