Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tuinderij Eyckenstein teelt kleine, compacte paksoi

"Yorokobi is een blijvertje"

In de kraam van Tuinderij Eykenstein uit Maartensdijk ligt sinds zaterdag iets nieuws: Yorokobi. Deze compacte paksoi werd dit jaar voor het eerst uitgeprobeerd. Naar tevredenheid, vertelt teler Luuk Schouten. "Dit is absoluut een blijvertje."

De yorokobi paksoi weegt bij de oogst tussen de 200 en 250 gram.

"We wilden graag weer paksoi in het najaar gaan telen, maar door knolvoet is dat best lastig. Deze bodemschimmel tast specifiek kruisbloemigen aan, zoals paksoi. Nu blijkt dat de yorokobi er behoorlijk goed tegen kan." 

"Met wat gaatjes — zoals de meeste kolen is ook deze geliefd bij de slakken"

Luuk vertelt dat Tuinderij Eyckenstein, naast plantgoed en direct zaaien ook zelf veel opkweekt, zoals de yorokobi. De yorokobizaden komen van Bingenheimer Saatgut, die de paksoi beschrijft als een laagblijvende, compacte, dichte paksoi met een medium tot lichtgroene kleur. "Het gewas heeft een zeer brede, zachte hoofdnerf op goed geplaatste bladeren. Aanbevolen voor herfstteelt. Goede smaak, zacht en zoet", aldus Bingenheimer.

"Het opkweken ging ontzettend goed", vertelt Luuk. "Alles is gaan kiemen." Een ander voordeel van de kleine paksoi is dat de teelt vrij kort is. "We hebben vijf augustus gezaaid en na een week of drie uitgeplant. Na zeven weken konden we oogsten." 

Voor meer informatie:
Luuk Schouten
Tuinderij Eyckenstein
contact@landgoedgroenten.nl
www.landgoedgroenten.nl