Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herstel biologische (zacht)fruitteelt in Kirgizië

Biologische tuinbouw groeit wereldwijd snel en belooft een aanzienlijke economische bijdrage te leveren. De wet die het gebruik van onproductieve weilanden voor fruitteelt toestaat, opent de mogelijkheid voor telers om 614.000 hectare land langdurig te pachten. Het verbeteren van zaailingproductie is cruciaal voor de ontwikkeling van de biologische tuinbouw. Dit omvat het kweken van variƫteiten die bestand zijn tegen klimaatverandering en plagen, in samenwerking met kwekerijen.

In verschillende regio's van Kirgiziƫ zijn de omstandigheden gunstig voor de teelt van diverse fruit- en bessengewassen. Elke regio heeft zijn specialiteiten: druiven in Batken, pruimen en kersen in Kadamjay, abrikozen in Batken en Leilek, druiven in Suzak, saffraan in Aksy, en bessen in Chatkal. In Issyk-Kul gedijen verschillende vruchten, terwijl in Naryn en Osh verschillende fruit- en bessengewassen worden aanbevolen. De vallei van Talas is geschikt voor appels, peren, pruimen en andere fruitbomen. Chui wil de teelt van fruitgewassen uitbreiden, met name appelen, peren en druiven, met behulp van druppelirrigatie op nieuw bewerkte landbouwgrond.

Publicatiedatum: