Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ondanks inflatie en koopkrachtdaling:

Vlotte verkoop van Egyptische bio-pompoenen

De biologische pompoenteelt in Egypte heeft zich de afgelopen tien jaar snel ontwikkeld. Wat ooit een noviteit was, is de biologische Hokkaido-pompoen nu uitgegroeid tot een belangrijk exportproduct in het eerste kwartaal van het jaar. "We hebben het voordeel dat we iets eerder dan Zuid-Afrika op de markt komen en tegelijkertijd aansluiting vinden bij het seizoen in Duitsland en Nederland. Zowel de kwaliteit als de opbrengsten uit contractteelt zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Hetzelfde geldt voor de afzet op de Duitse markt. In die zin heeft Egypte zich als een veilig, betrouwbaar land van herkomst gevestigd", vertelt een gespecialiseerde importeur.

Specifiek dit jaar profiteert men van de relatief zwakke opbrengsten in Duitsland en Nederland. Sinds de start van het seizoen is er een snelle afzet geweest en het gehele volume kon al geplaatst worden. Naar verwachting zullen de laatste pompoenen van Egyptische oorsprong tot medio-eind april in de schappen aangeboden worden. Normaal gesproken wordt de handel tot in mei voortgezet, aldus de importeur.

Verder benadrukt men dat de biologische Hokkaido relatief eenvoudig en kostenefficiƫnt te telen is, wat op zijn beurt bijdraagt aan betaalbare prijzen in de winkel. Uiteindelijk is het belangrijk dat de consument zich de biologische producten daadwerkelijk kan veroorloven, vooral in tijden van inflatie en dalende koopkracht. "Al met al gaat het om een kleinere marktniche met een relatief kort verkoopvenster. Desondanks zien we een licht stijgende vraag, waarop wij of onze producenten met kleinere hoeveelheidstoenames dienovereenkomstig reageren."

Foto: Dreamstime