Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vraag naar biologische appelen blijft sterk, maar we kunnen er niet aan voldoen"

"Ons appelseizoen is behoorlijk anders geweest dan dat vorig jaar, er waren minder volumes beschikbaar. In het biologische segment hebben we een interessante trend waargenomen. De verwerkende industrie heeft 20% minder appelen afgenomen, maar de verkoop van klasse I appelen is met 30% toegenomen. Dus uiteindelijk kunnen we nog tevreden zijn. Biologische appelen uit Polen zijn dit seizoen goed in trek geweest. De oogst was sneller verkocht dan vorig jaar", zegt Anna Gabler, commercieel directeur van Agro Queens.

Hoewel de vraag nog steeds vrij sterk is, benadrukt Gabler dat ze al door hun voorraad heen zijn. Het bedrijf focust zich nu op het volgende seizoen. "De Gala's zijn ook dit jaar weer het topproduct geweest. We blijven het areaal uitbreiden, maar enkel met onze vaste telers die al vanaf het begin aan Agro Queens leveren. Daarnaast proberen we ook zowel de verwerking als de verkoop efficiƫnter te plannen. Over het algemeen hopen we op een stabielere en regelmatigere handel in deze snel veranderende wereld", besluit ze.

Voor meer informatie:
Anna Gabler
Agro Queens Sp. z o.o.
Tel: +48 53 78 13 342 (Polen)
[email protected]
www.agroqueens.com

Publicatiedatum: