Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2.700 veganistische producten, waaronder ruim biologisch aanbod

REWE opent eerste volledig plantaardige supermarkt

REWE heeft op 11 april zijn eerste volledig plantaardige supermarkt in Berlijn geopend. De 'REWE voll pflanzlich' supermarkt aan de Warschauer Brücke in de wijk Friedrichshain biedt meer dan 2.700 veganistische producten van ongeveer 300 merken. Na meer dan 3.800 winkels waarin de voedselverkoper alles aanbiedt, van biologische groenten tot kaas en vlees, is dit de eerste veganistische winkel van het bedrijf.

Foto's: pivopix Christoph Große

Peter Maly, CEO van REWE Group, ziet de plantaardige supermarkt als een belangrijke test: "Met 'REWE voll pflanzlich' laten we zien hoe gevarieerd en groot het aanbod aan veganistische producten is. In het verleden zijn we al meerdere keren erkend als veganistische pionier in de levensmiddelenhandel en we zijn ook bemoedigd door de sterke respons van onze klanten." Het assortiment in de gebruikelijke REWE winkels omvat tot 1.400 veganistische artikelen en is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Melkalternatieven en verse kant-en-klaarproducten zijn bijzonder populair gebleken. "Eerst en vooral hopen we op leereffecten voor onze traditionele supermarkten. In deze winkel hebben we de kans om de weg vrij te maken voor nog meer nieuwe producten en merken om de schappen van de supermarkt te bereiken."

Exclusieve producten, veel biologische producten en jonge merken
Met 212 vierkante meter winkeloppervlak is de 'REWE voll pflanzlich' in Berlijn compact en overzichtelijk. De eigen merken REWE Bio + vegan, REWE Bio, REWE Beste Wahl en Vivess zijn prominent vertegenwoordigd in de nieuwe winkel. Hieronder bevinden zich de meest succesvolle plantaardige producten van de foodretailer, zoals de haverdrank, gerookte tofu en falafelballetjes van REWE Bio + vegan.

Er zijn bekende merken zoals Rügenwalder, Oatly en Alpro, maar ook jonge bedrijven zoals Not Guilty met zijn gecertificeerde biologische snoepjes. Er is een bijzonder brede selectie met meer dan 50 artikelen van de merken Bedda, Bettr en Koro.

Producten van BioVegan zijn exclusief verkrijgbaar, variërend van bakmixen tot dressings en pastatoppings. Biologische chips van Heimatgut, cornflakes van Wholey en kommen van Goodbank komen rechtstreeks uit Berlijn. Voor het eerst is er bij REWE veganistische advocaat van de Berlijnse producent Mampe. Een andere specialiteit is de ijsmachine, waarmee klanten plantaardig softijs kunnen maken.

Alles wat je nodig hebt voor groene wekelijkse boodschappen
"Als je op zoek bent naar een snack voor onderweg of gewoon iets nieuws wilt proberen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben ook alles wat je nodig hebt voor je wekelijkse boodschappen", zegt Dennis Henkelmann, die de winkel runt. De zelfstandige ondernemer vertrouwt op een team van 12 medewerkers bij "REWE voll pflanzlich". Ze zijn allemaal speciaal getraind in het plantaardige assortiment, zodat ze klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren. Henkelmann is geboren in Berlijn en heeft al een REWE-winkel in de buurt (Revaler Straße 33).

Bij 'REWE voll pflanzlich' zijn er drie zelfkassa's waar klanten zelf hun aankopen kunnen scannen. Dankzij 'Scan&Go' kunnen ze hun boodschappen terwijl ze langs de schappen lopen met een handscanner of smartphone scannen en in hun winkelwagen leggen.

Rijk Zwaan bracht al een bezoek.
Jan Doldersum van Rijk Zwaan besloot de nieuwe winkel alvast even te bezoeken. "Heel inspirerend om een ​​volle supermarkt te zien met uitsluitend plantaardige producten. Een geweldig, breed en zeer aantrekkelijk assortiment. Geweldig initiatief van REWE Group in de transitie naar een duurzamer consumentenaanbod en een gezonde planeet." Hieronder een selectie van zijn foto's.

Voor meer informatie: www.rewe-vollpflanzlich.de

Publicatiedatum: