Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwitserland:

Biologische pruimtomaten goedkoper, citroenen breken record

Begin maart werd voor biologische pruimtomaten een prijs van 6,60 CHF/kg (€6,83) genoteerd, waarmee ze goedkoper waren dan in dezelfde periode van de twee voorgaande jaren, toen ze respectievelijk 8,59 CHF (€8,89) en 7,23 CHF (€7,48) per kilogram kostten. Ten opzichte van de biologische cherrytomatenmix waren ze 31 procent voordeliger. Zowel de biologische pruimtomaten als de biologische cherrytomatenmix waren rond deze tijd van het jaar nog van buitenlandse herkomst.

Citroenen met recordaandeel biologisch
In februari werd er in de Zwitserse detail en retail 721 ton biologische citroenen verkocht, wat 163 ton meer is dan het volume van niet-biologische citroenen (558 ton). Dit betekent dat het biologische aandeel 56% bedraagt. Citroenen hebben doorgaans een hoog biologisch aandeel in het fruitsegment, maar tot nu toe was dit nog nooit boven de 55%-grens uitgekomen.

Bron: BLW

Publicatiedatum: