Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delhaize introduceert "gezond abonnement" voor bedrijven

Een op 6 winkels in Roemenië is van Ahold Delhaize Groep 
De Roemeense markt behoort, gemeten naar aantal winkels, tot de 3 belangrijkste Europese markten voor de Nederlands-Belgische groep, samen met Nederland en België. De Nederlands-Belgische groep Ahold Delhaize, eigenaar van het Mega Image winkelnetwerk, heeft ongeveer 5.200 winkels in Europa onder verschillende merken en formats. Daarvan zijn er 880 in Roemenië, wat neerkomt op 1 op 6 winkels, volgens berekeningen van ZF op basis van gegevens uit het kwartaalverslag en de eigen website van de groep.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Carrefour experimenteert ook in Frankrijk met abonnement
In navolging van diverse supermarktketens van Casino, introduceert Carrefour binnenkort ook in Frankrijk een betaalde abonnementsformule. Het abonnement biedt een prijsverlaging op alle eigen merken van de retailer. Vanaf 20 september zal Carrefour de nieuwe dienst uittesten in zijn 21 winkels in de regio Rouen, meldt de Franse krant LSA.
Bron: retaildetail.eu 

Amazon opent 8 nieuwe distributiecentra in Duitsland
Amazon wil verder uitbreiden in Duitsland en is van plan om tegen de eerste helft van 2022 8 nieuwe distributiecentra te openen. Dit zal 3.000 extra vaste banen opleveren bij Amazon Duitsland. De uitbreiding is nodig om aan de vraag van klanten te voldoen en het assortiment uit te breiden. De nieuwe dc's komen in Dummerstorf, Erding, Friedrichsdorf, Helmstedt, Hof/Gattendorf, Neu-Ulm, Weiterstadt en Wenden.
Bron: ecommercenews.eu 

VK: Booker vrachtwagenchauffeurs stemmen voor staking
De dreiging van verstoring van de leveringen aan meer dan 1.500 buurtwinkels in Londen en het zuidoosten is een stap dichterbij gekomen nadat 40 chauffeurs, werkzaam bij Booker Retail Partners in Thamesmead, unaniem voor staking hebben gestemd. Het geschil vloeit voort uit het feit dat de Tesco-groothandelaar in verband met het tekort aan vrachtwagenchauffeurs een tijdelijke loonsverhoging van € 5,82/ uur voor chauffeurs in zijn depot in Hemel Hempstead heeft ingevoerd. Vervolgens weigerde het bedrijf echter een soortgelijke loonsverhoging voor de chauffeurs in Thamesmead in te voeren.
Bron: kamcity.com 

België: Delhaize introduceert "gezond abonnement" voor bedrijven
De Belgische supermarktketen Delhaize introduceert een abonnementsdienst waarmee bedrijven hun werknemers korting kunnen geven op gezonde voedingsproducten. Het 'Healthy Membership Program' bouwt voort op een proefproject genaamd Healthy Ucoins, dat Delhaize en softwarebedrijf Unbox 2 jaar geleden testten met een selectie van bedrijven.
Bron: retaildetail.eu 

Slowakije: Kaufland gaat verse AGF uitdelen op basisscholen
Kaufland Slowakije gaat verse groenten en fruit uitdelen op basisscholen in het kader van de derde editie van het Fresh Headers-project. In het kader van dit initiatief zal de retailer tot 2.900 kilo groenten en fruit per week in het land verdelen. Het hele schooljaar door zal de retailer op dinsdag verschillende soorten AGF schenken, waaronder bananen, appelen, mandarijnen, perziken, kaki's, druiven, kiwi's, zoete wortelen en komkommers.
Bron: esmmagazine.com 

Britse tak Amazon betaalt € 4,4 mln meer vennootschapsbelasting ondanks omzetstijging van € 2,2 mld
De belangrijkste Britse tak van Amazon betaalde vorig jaar slechts € 4,4 mln meer vennootschapsbelasting dan in 2019, ook al steeg de omzet met € 2,2 mld. Uit de boekhouding die is ingediend bij het Companies House blijkt dat de vennootschapsbelastingbijdrage van Amazon UK Services, de opslag- en logistieke operatie van de groep, die naar wordt aangenomen het grootste deel van het Britse personeelsbestand van de groep in dienst heeft, in het jaar tot december 2020 € 21,3 mln bedroeg, een stijging van 26% ten opzichte van € 16,8 mln een jaar eerder. De winst van de divisie steeg in dezelfde periode met een kwart tot € 149 mln, terwijl de omzet met 64% steeg tot € 5,5 mld.
Bron: theguardian.com 

Frankrijk's Carrefour: wisseling van bestuursleden
De Raad van Bestuur van Carrefour neemt kennis van het ontslag van Alexandre Arnault en Nicolas Bazire en heeft Arthur Sadoun als nieuwe bestuurder aangesteld.
Bron: carrefour.com 

Duitse winkelketen Lidl nu grootste in Slowakije
Lidl heeft voor het eerst zijn rivaal en jarenlange leider op de Slowaakse markt, de Britse supermarktketen Tesco, voorbijgestreefd. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekeningen van beide bedrijven over het afgelopen jaar. Het nieuws kwam naar buiten nadat beide bedrijven hun jaarrekeningen voor 2020 hadden vrijgegeven, volgens welke Lidl een omzet van meer dan € 1,5 mld en een winst van € 126,4 mln had geboekt.
Bron: euractiv.com 

Amerikaanse strijd van € 8,4 mld om Britse Morrisons leidt tot veiling
De € 8,4 mld kostende overnamestrijd om het Britse supermarktconcern Morrisons tussen 2 Amerikaanse private equity groepen lijkt beslist te worden via een zelden gebruikt veilingproces.
Bron: reuters.com 

Publicatiedatum: