Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Egyptisch granaatappelseizoen begonnen

"Oogst Wonderful-granaatappelen gaat omstreeks 20 september van start"

Het Egyptische granaatappelseizoen is begonnen. Het land exporteert drie rassen. De export van het ras 116, dat normaal gesproken het minst populair is, begint aan te trekken. Het populaire ras Wonderful blijft echter het meest gewild.

"Het Egyptische seizoen gaat van start met het ras 116," vertelt Gehan El Sherif, exportspecialist bij AGF-exporteur El Rawan. "Tot dusver verloopt het Egyptische granaatappelseizoen voorspoedig. Het seizoen gaat altijd van start met het ras 116, een ras dat uitsluitend in Egypte wordt geteeld, en dat doorgaans op een gering aantal klanten kan rekenen. Dit jaar zijn de exportvolumes van het ras 116 echter hoger dan vorig seizoen. De granaatappelen worden naar verschillende markten verladen, waaronder Kroatië, Slovenië, Italië en Roemenië."

Na het ras 116 zal de vraag naar de rassen Balady en Wonderful op gang komen. El Sherif licht dit toe: "Rond 10 september begint de pluk van het tweede ras, Balady. Momenteel bedraagt de interne kleuring van het ras Balady 50% en de externe kleuring 90%. Dit ras is geschikt voor bepaalde markten, zoals de Golfregio en Rusland. Om succesvol te zijn op de Europese markt moeten we wachten tot de externe kleuring nog iets beter is. Hierna is het de beurt aan het ras Wonderful, het beste granaatappelras in termen van kleuring, smaak en houdbaarheid. In overdekte boomgaarden zal de pluk van Wonderful omstreeks 20 september beginnen. Het ras is op alle markten populair en dan vooral in het Verre Oosten."

Tot het seizoen van deze twee rassen is begonnen, zal de vraag rustig zijn. El Sherif: "De vraag is momenteel wat zwakker, omdat we werken met het ras 116. Zodra de rassen Balady en Wonderful beschikbaar zijn dan is de vraag 100%. We hebben aanvragen gekregen voor verschillende programma's op nieuwe markten, waar klanten reikhalzend uitkijken naar de start van het seizoen van deze populaire rassen."

El Sherif vertelt dat de Turkse granaatappeloogst kleiner uitval dan normaal en dat zou kansen kunnen creëren voor Egyptisch fruit. "Egypte is de tiende grootste exporteur van granaatappelen. Vorig jaar exporteerde ons land 12.594 ton granaatappelen en we verwachten dat de export dit jaar verder zal stijgen. Daarbij is er een tekort aan Turkse granaatappelen en dat zal de vraag en export van Egyptische granaatappelen aanjagen," zegt El Sherif tot slot. 

Voor meer informatie: 
Gehan El Sherif
El Rawan
+20 109 985 0716
gehanelsherif@rawan.com.eg 
www.rawan.com.eg/en 

Publicatiedatum: