Vietnamese bio-kokosteelt bereikt hoogtepunt in seizoen

Terwijl de export van Vietnamese kokos zijn hoogtepunt bereikt, schiet ook de prijs van dit exotische fruit uit de Ben Tre-regio omhoog. "Bij de overgang van het droge seizoen naar het regenseizoen, verandert de hoeveelheid en de kwaliteit van de geoogste kokosnoten", zegt Mary, salesmanager bij het Vietnamese fruitexportbedrijf True Fruits. "De gevolgen van droogte en verzilting zijn dit jaar niet groter dan vorig jaar. De volumes zijn enorm toegenomen en kunnen gemakkelijk aan de exportvraag voldoen", aldus Mary.

Op dit moment is het enige probleem dat Mary ter sprake brengt, de hoge zeevrachttarieven. "Na de uitbraak van het coronavirus is export over zee veel moeilijker geworden en vertonen de vrachtkosten ook geen tekenen van een neerwaartse beweging. Maar in veel bestemmingslanden is het nu zomer en is de vraag goed, dus de import van Vietnamese kokosnoten blijft doorlopen, ondanks de hoge transportkosten."

True Fruits bouwt voort op de succesvolle uitrol van een hoogwaardig systeem voor biologische kokosteelt dat al geruime tijd in de provincie Ben Tre wordt geïmplementeerd. Het bedrijf veranderde zijn teeltmethoden en verhoogde daarmee ook het bewustzijn voor biologische tuinbouw in de regio. Als erkenning voor dit waardevolle werk heeft True Fruits het Europees biologisch keurmerk voor verse kokos gekregen.

"Wij geloven dat kwaliteit de kernwaarde is die zorgt voor een duurzame en langetermijnontwikkeling van een bedrijf. De reikwijdte van het woord ‘kwaliteit’ omvat niet alleen de kwaliteit van de producten en diensten die we aan onze klanten leveren, maar ook de levenskwaliteit van de telers en hun werknemers."

Tips om kokos alleen met behulp van je handen te openen
Kokosliefhebbers hebben altijd wat moeite om de harde schil van de kokosnoot te openen. Meestal gebruiken ze een mes om de kokosnoot te kraken, maar Mary deelt een tip over hoe je hem met de hand kunt openen. "Eerst moet je weten hoe een kokosnoot vanbinnen in elkaar zit. Er zitten altijd 3 ogen op de schil. Een ervan dient om de uitwisseling van water en mineralen die in de kokosnoot plaatsvindt te vergemakkelijken. Dat oog is echt zacht en gemakkelijk te breken. Als je dit weet, kan je de kokosnoot met de hand openen.”

Stap 1: Gebruik je handen om de vezelige bast op de bovenkant van de kokosnoot te verwijderen en om drie ogen op de schil te ontdekken.

Stap 2: Zoek naar het zachtste oog. Het grootste oog is het zachtste oog.

Stap 3: Steek voorzichtig een rietje door het zachtste oog en geniet van het kokoswater.

Naast kokos exporteert True Fruits ook grote hoeveelheden van diverse andere tropische fruitsoorten zoals pomelo, dragonfruit en limes.

Voor meer informatie:
Mary
True Fruits Co., Ltd.
+84 (0)98 670 9954
info@truefruitsco.co
www.truefruitsco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven