Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruud Kester, Lyna Trade;

"Goede markt voor Greenskin-avocado's, prijzen dikke maten Hass onder druk, kleine maten leven op"

Tholen - Duur zijn de Hass-avocado's momenteel niet, maar toch is Ruud Kester, die met zijn agentschap Lyna Trade telers en importeurs met elkaar verbindt, niet ontevreden over de afzet. "De verkoop blijft in elk geval goed doorlopen, zodat er geen enorme voorraden worden opgebouwd."

"Momenteel is de markt wel wat aan het veranderen. Peru is met veel dikke maten in de markt en ook de laatste zendingen die men zal sturen zal naar verwachting voornamelijk uit dikke maten bestaan. Die prijzen liggen dan ook op een laag niveau, zo rond de 6 euro", vertelt Ruud. "De kleine maten - vanaf 22 - zijn daarentegen beperkt beschikbaar en worden ook een stuk duurder, die gaan nu richting de 9 euro voor 4 kg."

Verder valt de goede markt voor Greenskin-avocado's op. "Dat geldt eigenlijk wel voor alle maten. Vanwege de slechte kwaliteit in Kenia kiezen de meeste telers er verstandigerwijs voor om geen product af te sturen. Daardoor blijft het aanbod beperkt tot wat product uit Zuid-Afrika en Peru. Prijzen liggen op een mooi niveau rond de 9-10 euro voor 4 kilo. En het tweede seizoen van Kenia begint pas in september weer."

"De zomerperiode is traditioneel een stuk rustiger op exotengebied en nu de eerste vakanties ingaan, zal het alleen maar rustiger worden. Mogelijk stimuleert het de verkoop nog wat dat er minder mensen op vakantie gaan, maar er worden in deze zomer toch een stuk minder boodschappen gedaan. Gelukkig is bij de kleine maten de opleving al ingezet en als straks Peru de laatste batch heeft verstuurd, kunnen we het nieuwe seizoen weer vers beginnen en hebben we hopelijk een mooi winterseizoen voor de boeg met product uit Mexico, Colombia en Chili", besluit Ruud.

Voor meer informatie:
Ruud Kester
Lyna Trade
+31 (0)646 093 566
ruud@lyna-trade.com 
www.lynatrade.nl