Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoeveelheid is minder maar kwaliteit is beter

Indiase granaatappelseizoen verloopt zoals verwacht

Het is weer zover: de donkerrood gekleurde granaatappelen van goede kwaliteit uit India zijn in het seizoen. De vraag naar dit specifieke fruit is altijd groot vanwege hun unieke smaak en aroma, wat in de komende weken tot een prijsstijging zou kunnen leiden. Over het algemeen is het seizoen bevredigend geweest. Een exporteur verklaarde dat ze veel vervolgaanvragen hebben ontvangen op proefladingen die vorig seizoen werden gedaan.

Volgens Amit Kalya, CEO van de Indiase fruitexporteur Kalya Exports, zal het niet lang meer duren voor de granaatappelen op de markt komen: "Indiase granaatappelen zijn bijna het hele jaar door verkrijgbaar. Wij leveren granaatappelen uit de staat Maharashtra, het huidige seizoen is al begonnen en we verwachten binnenkort donkerder gekleurd fruit te hebben, nu het weer kouder wordt. Het regenseizoen is al begonnen, wat betekent dat de temperatuur binnenkort zal dalen. We zullen tot juli kunnen leveren. De voor de export beschikbare hoeveelheid is dit jaar kleiner dan vorig jaar, maar tot nu toe is het seizoen vrij normaal en rustig geweest. Coronabeperkingen zijn van kracht om onze werknemers te beschermen, dus we zijn het seizoen rustig begonnen. Ook was het vereiste donkerrode fruit pas eind mei in goede hoeveelheden beschikbaar als gevolg van de zomerse hitte. Het seizoen zou vanaf nu tot juli een stuk drukker moeten zijn. De hoeveelheid is minder, maar de kwaliteit is dit seizoen beter."

Kalya geeft aan dat proefladingen die vorig jaar zijn gedaan, dit seizoen tot nogal wat vervolgaanvragen hebben geleid. "Op dit moment is de vraag naar Indiase granaatappelen goed, zowel op de traditionele markten als op de nieuwe markten in Azië en Noord-Amerika. We zien overal herhalingsaanvragen. Indiase granaatappelen hebben een speciale aromatische smaak, zachte en sappige pitjes, wat ze uniek maakt op de internationale markt. Dit jaar zien we meer aanvragen komen van nieuwe markten die vorig seizoen enkele proefladingen ontvingen. Deze klanten zijn zeer te spreken over de kwaliteit, vandaar de goede stroom van vervolgaanvragen."

Kalya: "De prijzen liggen op een normaal niveau, maar gezien de grotere vraag naar dit fruit verwachten we dat de prijs dit seizoen iets hoger zal liggen dan de normale prijzen. We proberen nieuwe verpakkingsmethoden uit, waardoor de houdbaarheid van het fruit wordt verlengd en we ze kunnen verladen naar markten die een langere vervoerstijd nodig hebben. Naast granaatappelen verladen we ook kleine hoeveelheden Indiase mango's en zoete maïs naar verschillende markten."

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
+91 253 2513001
amit@kalyaexports.com 
www.kalyaexports.com  

Publicatiedatum: