Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sander Buizer, Zoutewelle:

"Goede vraag en groot aanbod steenfruit"

Tholen - Het goede weer zorgt momenteel voor een opleving in de afzet van zomerfruit. "Door het koude weer van vorige maand hadden we wel een aanloop nodig. Zo was de markt voor watermeloenen lange tijd behoorlijk zwak en inmiddels neemt ook de vraag naar steenfruit flink toe, net als het aanbod", vertelt Sander Buizer.

Sander is inmiddels twee jaar als accountmanager in dienst bij Zoutewelle en richt zich naast een stukje inkoop met name op de verkoop richting de Duitstalige groothandel en foodservice. "Met ‘beter dan gemiddeld’ zomerfruit kun je je goed op de markt onderscheiden. Zo zijn in Duitsland bijvoorbeeld, in tegenstelling tot Nederland, de abrikozen veelgevraagd, ook bij de etnische klanten."

"Door de vorstschade in meerdere Europese teeltgebieden zal het aanbod van steenfruit dit jaar een stuk lager zijn, maar dat is voor de afzet geen probleem. Prijzen van nectarines en perziken oplopen elkaar niet zoveel en liggen momenteel op een niveau rond ca 2,00 euro per kg voor betere kalibers."

Kersen worden voor een kiloprijs tussen de 3 en 5 euro verkocht. De importeur uit Ridderkerk verkoopt al jaren kersen van haar Griekse leverancier EVA Fruit en deze hebben volgens Sander een goede naam opgebouwd bij de groothandelsklanten. "Ook het Hollandse kersenseizoen is weer begonnen. Waren de kersen in het verleden vooral een binnenlands product, de laatste jaren zien we de ook de potentie voor export groter worden."

Voor meer informatie:
Sander Buizer
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
T +31 (0)180 642 300
sander.buizer@zoutewelle.com
www.zoutewelle.com