Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inser Robótica stelt innovaties voor op Food 4 Future (15-17 juni)

Cobots geven 4.0-technologieën in voedingsindustrie duwtje in de rug

De voedingsindustrie vraagt om oplossingen en automatiserings-systemen die de sector kunnen transformeren en een eind op weg helpen om een antwoord te formuleren op de belangrijkste uitdagingen waarvoor het staat. Die uitdagingen zijn momenteel onder meer 4.0-technologieën, de aanvoer van gezond voedsel, een duurzame en efficiënte voedselproductie en de strijd tegen klimaatverandering. Er wordt geraamd dat de digitalisering van de Europese voedingsindustrie tussen 2021 en 2025 een impact zal hebben van meer dan € 300 miljard.

Het Spaanse Inser Robótica, een expert in de integratie van automatiserings- en robotsystemen in de laatste schakels van de voedsel- en dranktoeleveringsketen, zal op de internationale beurs Food 4 Future in Bilbao zijn nieuwste trends op het gebied van automatisering, robotica en autonoom transport (AGV's en AMR's) voorstellen.

Copalletizer
Inser Robótica zal met name voor het eerst tijdens een live event zijn nieuwste ontwikkeling, de Copalletizer, presenteren. Dit is een geavanceerde oplossing op basis van meewerkende robots, ook cobots genaamd, die de automatisering van palletiseersystemen aan het einde van de productielijn mogelijk maakt. Daardoor worden die  processen veiliger, compacter en ook productiever.

“Onze Copalletizer herdefinieert het concept van collaboratief palletiseren. Food 4 Future is een unieke kans om de voordelen van deze oplossingen te tonen aan professionals uit de sector die hun productieketens willen verbeteren en stroomlijnen”, zegt Fernando Riaño, CEO van Inser Robótica.

Configuratie in een kwestie van minuten
Het innovatieve Inser Robótica-systeem bevat een programmeer-assistent waarmee de cel binnen enkele minuten kan worden geconfigureerd en die de efficiëntie van de bewegingen van de cobot verbetert in vergelijking met klassieke programmeringssystemen. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd, de insteltijden voor nieuwe SKU's verkort en de palletiseertijden verbeterd zonder evenwel snelheden te halen die als onveilig worden beschouwd.

De assistent bevindt zich op een touchpad aan de voorkant van de cel, waardoor de robot kan worden geprogrammeerd zonder voorkennis. De up-to-date algoritmen voor trajectplanning zijn in staat om het optimale traject voor elke doos te berekenen.

"Het is de oplossing die momenteel de meeste belangstelling wekt omdat het alle voordelen van onze gebruikelijke, op maat ontworpen palletiseeroplossingen combineert, een eenvoudige configuratie biedt en een productiviteit bereikt die superieur is aan alle andere palletiseerrobots", voegt Fernando Riaño toe.

De technologieën en oplossingen van Inser Robótica zijn te vinden op de Food 4 Future-beurs op stand C-320. Het bedrijf zal er ook zijn meest interessante projecten van de afgelopen jaren op verschillende grote beeldschermen tonen. Het wordt een video-samenvatting vol voorbeelden gekozen uit de meer dan 1.250 projecten die Inser Robótica reeds heeft geïnstalleerd.

Voor meer informatie:
Inser Robótica
contacto@inser-robotica.com
www.inser-robotica.com

Publicatiedatum: