Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportprijzen voor nieuwe knoflook stijgen met 40%

Op dit ogenblik is de knoflookexport voor het nieuwe seizoen in volle gang. Wat de export naar Europa betreft, zal de huidige prijs van nieuwe knoflook naar verwachting tussen € 900/ton en € 982/ton liggen, een stijging van ongeveer 40% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wat de algemene situatie betreft, wordt de knoflookexport geconfronteerd met tal van uitdagingen, waaronder het tekort aan containers, de stijgende transportkosten en de voortdurende ontwikkeling van de pandemie in het buitenland.

De gevolgen van de pandemie zijn in het bijzonder opvallend. "Dit is hoofdzakelijk te wijten aan factoren zoals oncontroleerbare lockdowns in de landen van bestemming, waardoor veel exportbedrijven zware verliezen hebben geleden, hetgeen op zijn beurt heeft geleid tot een verslechtering van de marktvoorwaarden, waardoor veel importeurs hun goederen van tijd tot tijd niet in ontvangst nemen. Nu de meeste landen echter de antiseptische en immuniteitsbevorderende effecten van knoflook meer erkennen, heeft de knoflookexport een recordhoogte bereikt," aldus Steven Zhou van Hongteng Fruits and Vegetables in Jinxiang County in een interview met Global Fruits and Vegetables Network.

Hongteng Fruits and Vegetables is gevestigd in Mamiao Town, Jining City, provincie Shandong, en bewerkt een breed scala aan knoflookvariëteiten, waaronder Cang Shan knoflook met vier en zes tenen, Yunnan knoflook met één kop (grondstof voor zwarte knoflook), zwarte knoflook, Jinxiang plaatselijke zuivere witte knoflook, hybride knoflook, Henan knoflook, enz. Steven Zhou: "Wat de leveringscapaciteit betreft hebben drie bedrijven van onze groep het Europese GAP-certificaat, met een totaal gecertificeerd knoflookareaal van ongeveer 100.000 mu en een leveringscapaciteit van ongeveer 150.000 ton. Momenteel zijn de belangrijkste landen die een GAP-certificering voor hun knoflook eisen Indonesië, Europa en Amerika. Wij leveren hoofdzakelijk aan de Indonesische markt en exporteren jaarlijks ongeveer 70.000 ton knoflook naar die markt."

"Wij zetten onze knoflookproducten zowel voor de export als op de binnenlandse markt af. Wat de exportmerken betreft hebben wij voor elk land verschillende knoflookmerken, waaronder het hoofdmerk Hongteng, Sanyi Xiang (een merk voor zwarte knoflook), Baite (voor de Maleisische markt) en Sun Wukong (voor de Vietnamese markt). Bovendien hebben wij onze eigen opslagcentra in Zuidoost-Aziatische landen. Voor de binnenlandse afzet ligt het zwaartepunt op de Shenzhen Haijixing-markt, met uitbreiding naar de omliggende gebieden van Guangdong en Hong Kong, China." 

Zwarte knoflook

De laatste jaren is de overzeese markt voor Chinese knoflook vooral geconcentreerd in Zuidoost-Azië, waarvan Indonesië de grootste importeur is. In 2020 importeerde Indonesië meer dan 500.000 ton Chinese knoflook (China exporteert 1,9 à 2 mln ton knoflook per jaar). Relatief gezien is de Zuidoost-Aziatische markt echter zeer kieskeurig wat de knoflookprijs betreft en niet strikt wat de kwaliteit betreft, zodat de winst van de knoflookafzet aan de Zuidoost-Aziatische markt over het algemeen op een uiterst laag niveau ligt. Zhou: "Op basis hiervan is onze volgende stap de ontwikkeling van enkele high-end markten zoals Europa en de Verenigde Staten en we voldoen aan de behoeften van grote bedrijven op basis van bestaande bedrijfskwalificaties en betalingsondersteuning."

Voor meer informatie:
Steven Zhou
Jinxiang Hongteng Fruits and Vegetables
+86 152 6378 8088
stevenzhou@hongteng.com
www.hongteng.com

Publicatiedatum: