Uber Eats start maaltijdbezorgdienst in Duitsland

VK: Zuidelijke Co-op winkels doen mee aan initiatief voedingsverspilling
11 coöperatieve winkels in Berkshire, Dorset, Somerset en Wiltshire zijn geselecteerd om deel te nemen aan een proef met de verkoop van geselecteerde producten na hun houdbaarheidsdatum. Een eerste proef met het initiatief ‘Reducing our Foodprint’ vond plaats in 2 winkels in Hampshire en bleek een succes: de meeste producten werden binnen een dag na de korting verkocht. Voorbeelden van producten die onder het kortingsinitiatief vallen, zijn groenten en fruit in conserven, gedroogde pasta en rijst, snoepgoed, geselecteerde specerijen, suiker en zoetstoffen, koffie, thee en jam, alsook gekoelde producten zoals zachtfruit en vruchtensappen.
Bron: talkingretail.com 

VK: Amazon onthult nieuw concept in Londen: een... kapsalon
Amazon is al een tijdje veel meer dan alleen een e-commerce gigant. Dat bewijst het concern voortdurend door allerlei fysieke winkelconcepten te introduceren. De nieuwste innovatie gaat binnenkort open in Londen: een kapsalon met een naam die misschien bekend in de oren klinkt: Amazon Salon.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Tesco neemt 4 innovatieve, nieuwe merken op in het Tesco Incubator Programme
Het Tesco Incubator Programme verwelkomt 4 nieuwe merken op plantaardige basis of gericht op groenten in het assortiment: Mighty Pea - een plantaardige melk; Lean and Greens - vlees- en vegarijke, eiwitrijke hamburgers - die klanten helpen die meer groenten in hun eetpatroon willen opnemen; Nimble - een plantaardige sterilisator voor babyproducten; en Tenzing - een natuurlijke, volledig plantaardige energiedrank - 's werelds eerste koolstofnegatieve energiedrank.
Bron: tescoplc.com 

VK: Poundland rolt gekoelde en diepgevroren aanbod  uit
Poundland is begonnen met het uitrollen van zijn gekoelde en diepgevroren aanbod naar nog eens 46 winkels als onderdeel van bredere ambities om het aanbod te brengen naar een totaal van 250 winkels tegen het begin van de herfst. De verbouwing van de 46 winkels gaat deze week van start in fase III van de uitrol van wat intern bekend staat als Project Diamond Ice.
Bron: retailgazette.co.uk 

Uber Eats van start in Duitsland
Uber Eats gaat de komende weken in Duitsland van start. Het wordt de grootste toetreding van het Amerikaanse bedrijf tot een nieuw land sinds 2018. Met de introductie van zijn bezorgdienst in Duitsland wil Uber Eats de "monopolistische wurggreep" doorbreken die Just Eat Takeaway.com heeft op de Duitse markt voor maaltijdbezorging. Het Amerikaanse bedrijf vertelde de Financial Times dat Duitsland een strategisch belangrijk land voor hen is, omdat ze dit jaar voor het eerst streven naar winstgevendheid.
Bron: ecommercenews.eu 

Spanje: Mercadona boekt omzetgroei van 5,5% in boekjaar 2020
Supermarktketen Mercadona heeft in zijn boekjaar 2020 een jaar-op-jaar geconsolideerde omzetgroei van 5,5% geboekt, tot € 26,9 mld. De omzet in de 20 winkels van de winkelketen in Portugal droeg € 186 mln bij aan dit totaal. De nettowinst van het bedrijf bedroeg € 727mln, een stijging van 17% j-o-j, na verdeling van € 409 mln aan bonussen voor werknemers en €364 mln aan belastingen. Het bedrijf creëerde ongeveer 5.000 nieuwe banen tot eind 2020 met een personeelsbestand van 95.000 mensen met een vast contract.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven