National Mango Board

Mangoconsumptie op Amerikaanse markt kan verdubbelen

Mango is "in" in de Verenigde Staten. Met de pandemie is de consument veeleisend geworden en kiest hij voor gezond voedsel. Mango lijkt heel goed te passen in dit plaatje.

Volgens Manuel Michel, directeur van de National Mango Board, blijft de mangoconsumptie in de Verenigde Staten groeien. “Ik zie vooralsnog geen limiet”, zegt hij. “Als de logistiek goed georganiseerd wordt, de mango in uitstekende kwaliteit bij de consument belandt en er bovendien nog aan promotie wordt gedaan, zodat de consument weet dat de mango beschikbaar is, dan zie ik geen plafond voor de mango.” 

“De gemiddelde consumptie bedroeg 1,65 kilo per persoon in 2020. In Mexico, waar mango's worden geteeld en een overvloed aan product beschikbaar is, ligt de gemiddelde consumptie hoger dan 13 kilo per jaar. Ik zie de Amerikanen niet direct 13 kilo per jaar halen, maar tussen 1,65 en 13 kilo ligt er toch veel ruimte. Kijk bijvoorbeeld naar de avocado. De gemiddelde consumptie van dit fruit bedraagt in de VS 3,6 kilo per jaar. Ik denk dat de mango gemakkelijk kan opklimmen tot 3,5 à 4 kilo per jaar. Binnen tien jaar kan dat doel zeker worden bereikt.” 

Manuel Michel

“We hebben de afgelopen vijftien jaar gezien dat aanbod en consumptie stapsgewijs stijgen. In 2020 maakte de consumptie een sprong en als die trend aanhoudt, dan kunnen we hetzelfde patroon verwachten in 2021 en 2022. We zijn ervan overtuigd dat we een punt hebben bereikt waarop de consumptie sneller zal beginnen toe te nemen. Daar werken we ook naartoe.”

Goede verwachtingen voor het huidige seizoen
Volgens Manuel zijn de verwachtingen voor het huidige mangoseizoen positief. “Op basis van wat we tot nu toe weten, gaat alles erg goed. Het klimaat heeft in elk land een handje toegestoken. In Peru, het land dat elk jaar als eerste van start gaat, dacht men dat de oogst veel lager zou uitvallen dan vorig jaar, maar uiteindelijk blijkt het allemaal goed mee te vallen. Er zullen zo’n 5 à 10% minder mango’s worden geplukt dan vorig jaar, maar dat is eigenlijk een normale hoeveelheid.”

“Mexico is er dit jaar vroeg bij, ongeveer twee weken eerder dan normaal, en alles wijst erop dat de oogst erg goed verloopt”, zegt Manuel. “We hebben ook contact gehad met de Midden-Amerikaanse landen Guatemala en Nicaragua. Ook daar zeggen ze dat de oogsten normaal lijken, beter dan vorig jaar.” 

Voor meer informatie:
National Mango Board
+1 407 629 7318 (VS)
info@mango.org
www.mango.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven