Barhi-dadel populaire vrucht tijdens Ramadan

Bij Bud Holland in Maasdijk is het seizoen van de Barhi-dadel sinds twee weken weer begonnen. De 'koning onder de dadels' worden niet gedroogd en worden voornamelijk aan de tak verkocht en zijn beschikbaar in doosjes van 2kg en 4,5 kg.

Barhi-dadels hebben een zoet-sappige smaak die frisser en fruitiger is dan een gedroogde dadel. Na verloop van tijd beginnen de dadels te versuikeren en worden ze bruiner. Het is een natuurlijk proces waarbij de suiker in de dadel kristalliseert. "Maar óók dan of júíst dan zijn ze heerlijk om te eten, lekker zoet en knapperig," vertelt Sanne Vermeulen, marketing- en communicatiemedewerker bij Bud Holland.

Met de ramadan in aantocht valt het Peruaanse seizoen (maart t/m april) dit jaar perfect. Athos Group in Peru is de enige firma in Peru die deze dadels teelt. Bovendien is Peru rond deze tijd het enige land ter wereld samen met Namibië, waar deze dadels geteeld worden. Echter ondervinden ze in Namibië momenteel productieproblemen.

Op de nieuwe website van Bud Holland, die vandaag gelanceerd is, is nog meer informatie te vinden over de Barhi-dadels en over de andere bijzondere, exotische producten en gewaardeerde partners van Bud Holland. "In de enorme productbibliotheek kunnen eindgebruikers alles vinden over de herkomst, beschikbaarheid en toepassing van onze bijzondere producten," vertelt Sanne.

"De kernwoorden ‘vers & divers’ stonden centraal bij het tot stand komen van de nieuwe website. Onze producten worden namelijk uit alle hoeken van de wereld gesourced – van China tot Zuid-Afrika en van Nieuw-Zeeland tot Peru. Meer dan 600 versproducten uit meer dan 70 landen worden verzameld in ons magazijn," vervolgt Sanne.

Voor het ontwikkelen van de nieuwe website ging Bud Holland opnieuw de samenwerking aan met marketing en communicatiebureau Zij & Blij, dat in 2019 ook de nieuwe huisstijl van Bud Holland heeft vormgegeven. "Geen feestje is compleet zonder cadeaus! Ergens op de nieuwe website is namelijk een prijs verstopt. Heb jij een plaatje van de Bud X JBL Go2 gevonden? Klik erop en laat je gegevens achter. Je maakt dan kans op één van de 25 Bud X JBL Go2 speakers!"

Voor meer informatie:
BUD Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
+31 (0)174 535 302
s.vermeulen@bud.nl
www.bud.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven