Aardbeien duurzaam verpakken: zo doe je dat

Het aardbeienseizoen komt er weer aan en dat betekent dat de schappen straks weer vol liggen met heerlijke aardbeien. Maar hoe zit het met de verpakking? Remmert Dekker Packaging geeft 5 tips voor een duurzame verpakking.

De keuze van de consument
Volgens het bedrijf stelt de consument steeds hogere verwachtingen aan product en verpakking. Een milieuvriendelijke verpakking draagt volgens hen bij aan een bewuste en schuldvrije aankoop. "De verpakking moet duurzaamheid uitstralen maar ook aantonen waarom deze duurzaam is. Dit kan door symbolen of uitleg zoals een weggooiwijzer."

 

Van onbedrukt naar kleur
Een verpakking doet veel meer doen dan alleen beschermen. "Een bedrukte verpakking biedt kansen voor communicatie en identiteit. Gebruik uw logo, kleuren en design op de verpakking voor een connectie tussen het product en uw merk."

Minder is meer
Besparingen zijn een goed uitgangspunt voor duurzaam verpakken. Een duurzame verpakking kijkt kritisch naar verpakkingsmateriaal, plastic reductie en CO2 uitstoot. Maar ook transportkilometers en het vervoeren van lucht bij lege verpakkingen tellen mee. Besparingen leveren naast duurzaamheid vaak ook financieel voordeel. 

Natuurlijke vezels
Vezelmateriaal is van natuurlijke oorsprong en toekomstbestendig. Een voorbeeld van vezelmateriaal is karton. Vezels uit hout of plantaardige grondstoffen worden op duurzame wijze verwerkt tot milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Houtvezels, grasvezels en zelfs vezels uit tomatenplanten zijn allemaal geschikt voor duurzame verpakkingen.

Afval of grondstof
"Is uw gebruikte aardbei verpakking afval of grondstof? Circulariteit staat voor kringloop in de keten. Zo wordt een gebruikte verpakking weer grondstof voor de volgende. Duurzame verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen zijn volledig recyclebaar. Daarmee is de cirkel rond." 

Voor meer informatie: 
Remmert Deker Packaging
Knollendammerstraat 159 
1531 BD Wormer 
+31 (0) 75 681 1633
www.remmertdekker.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven