Nieuwe volledig biologisch afbreekbare aardappelenverpakking

Het Valenciaanse bedrijf Patatas Lázaro heeft zich voor zijn merk Freshnatur bij de zero plastic-revolutie aangesloten. Als eerste in de Spaanse aardappelbranche brengt deze distributeur zijn aardappelen op de markt in een volledig biologisch afbreekbare verpakking van plantaardige oorsprong. Vanaf deze week ligt het product in de schappen van de Spaanse supermarkten.

De verpakking is gemaakt van papier en bamboe, bedrukt met inkt op waterbasis en ook de lijm is van plantaardige oorsprong. Daardoor kan de zak in zijn geheel bij het oud papier.

De aardappelen worden onder de naam Planet Lovers in een formaat van 2,5 kg verpakt in het pakstation van Patatas Lázaro in de Valenciaanse stad Puzoll. Het Freshtech 4.0-technologielabel garandeert de traceerbaarheid van het product en op de verpakking staan er ook enkele bewaarinstructies.

De lancering maakt deel uit van een breder concept waarmee Patatas Lázaro aan de slag is gegaan en wat het bedrijf "Terrología" noemt, een samengaan van 'tierra' (Spaans voor aarde) en 'tecnología' en een weerspiegeling van de bedrijfstraditie van de voorbije 75 jaar.

"Met deze lancering van een 0% plastic en 100% biologisch afbreekbare verpakking zijn we pioniers in onze sector. Het is iets wat de milieubewuste consument van vandaag steeds meer vraagt en wij zitten volledig op dezelfde lijn", zegt Cristina Lázaro, directeur Business Development en Marketing.

"Patatas Lázaro is een bedrijf dat volledig achter de Agenda 2030 en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen staat. De nieuwe milieuvriendelijke Planet Lovers verpakking houdt rekening met SDG 12 (Verantwoorde consumptie en productie), SDG 13 (Klimaatactie), SDG 14 (Leven in het water) en SDG 15 (Leven op het land)", voegt ze eraan toe.

Prijs voor beste verpakking in voedingssector
"Ons innovatieve beleid heeft ons ook reeds erkenning opgeleverd in de verpakkingssector. Zo hebben onze verpakkingen van het Freshnatur assortiment de onderscheiding van de Best Awards 2020 gekregen, de enige voedselmarketingprijzen die in Spanje worden toegekend. We werden er beloond voor onze creativiteit, innovatie, ontwerpkwaliteit, emotionele verbondenheid en de boodschap die de verpakking uitdraagt", besluit Cristina Lázaro.

Voor meer informatie:
Olga Maturana (Marketing & Communicatie)
Patatas Lázaro
+34 672 04 03 87 (Spanje)
olga.maturana@almaceneslazaro.com 
www.patataslzr.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven