Lamb Weston introduceert verpakking gemaakt van duurzaam biomateriaal

Lamb Weston streeft naar het gebruik van duurzamere materialen in verpakkingen. Twee producten van het merk Lamb Weston Alexia maken vanaf deze maand gebruik van maïszetmeel en aardappelzetmeel in hun verpakkingen.

De verpakking is gedeeltelijk gemaakt van aardappelzetmeel, een bijproduct van de fritesproductie en zal worden geïdentificeerd met een etiket op de voorkant van de verpakking dat aangeeft dat het gedeeltelijk is gemaakt van planten. Uit een onderzoek van GlobalData van maart 2021 blijkt dat meer dan 3 op de 10 Amerikaanse consumenten van mening is dat milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal een belangrijke factor is bij een aankoop.

Foto: Lamb Weston

Alexia's Organic Sweet Potato Fries en Alexia's Organic Yukon Select Puffs worden voorzien van een speciaal zegel dat de plantaardige verpakking identificeert. Het verpakkingsteam van Lamb Weston heeft twee jaar lang samengewerkt om een duurzaam verpakkingsalternatief te ontwikkelen en blijft werken aan de uitbreiding van hun inspanningen op het gebied van duurzaam verpakken.

"Duurzaamheid is een pijler van onze verpakkingsinnovatiestrategie. Door de krachten te bundelen met teams uit het hele bedrijf zijn we in staat geweest iets innovatiefs te creëren dat niet alleen zal helpen onze CO2-voetafdruk te verkleinen, maar ook zal blijven leveren aan onze klanten", aldus Deb Dihel, Vice President of Innovation.

Volgens American Packaging Corporation staat de milieubelasting per jaar van het gebruik van een verpakkingsvervanger voor de Alexia Organic Potato gelijk aan:

  • 14.700 gereden kilometers
  • 252 vuilniszakken op de vuilnisbelt
  • 750.000 opgeladen telefoons
  • 98 bomen over 10 jaar
  • 14 vaten olie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven